.

Imatge del comitè executiu de l’empresa. Foto: Cedida

La companyia d’alimentació infantil i saludable Delafruit (abans Go Fruselva), amb seu a La Selva del Camp, va tancar l’exercici 2021 amb una facturació de 108 milions d’euros. Gràcies al bon acompliment del passat any, la companyia, especialitzada en el desenvolupament i cofabricación de productes per a alimentació infantil, així com sucs i smoothies saludables en format pouch, ampolla i terrina per a marca fabricadora i distribuïdor, consolida el seu posicionament com a líder del mercat.

Un dels principals factors de creixement sostingut de Delafruit és la seva activitat internacional, ja que el 94% del volum de fabricació es destina a l’exportació. Concretament, compta amb prop de 100 clients en 44 països, amb especial focus a Europa i Àsia.

Delafruit, amb una plantilla d’al voltant de 650 treballadors, disposa d’una planta de més de 60.000 m² a La Selva del Camp amb 24 línies de producció que l’any passat van produir al voltant de 300 milions d’unitats per a tercers. L’empresa compta amb totes les certificacions de seguretat alimentària i qualitat i també per a col·lectius amb requeriments concrets com els certificats Kosher, Halal i vegà, entre altres.

Luis Blanc, CEO de Delafruit, assegura que “la nostra filosofia com co-manufacturer és la de crear valor per als nostres clients, dissenyant i subministrant per a cadascun dels seus clients, productes únics i diferenciats. “Des de 2017 comptem amb el suport fonamental del fons d’inversió Proa Capital, que està compromès amb el creixement, l’expansió i la innovació de Delafruit i que ens ha permès abordar importants inversions en I+D+i i en la modernització de les instal·lacions per a continuar creixent i afermar-nos en el mercat”, afegeix Blanc.

Compromís amb la innovació en sostenibilitat i salut

Una altra de les palanques de creixement per a Delafruit són els nous productes. Per a això, la companyia compta amb un equip de 20 persones dedicades a la I+D+i amb el principal objectiu de diferenciar les diferents referències que demanden els seus clients. A més, treballa en projectes conjunts amb altres companyies per a crear nous productes.

En el marc d’aquest compromís, durant els dos últims exercicis, la companyia ha invertit al voltant de 12,5 milions d’euros en la modernització de les seves instal·lacions, en l’ampliació de línies de producció i en projectes d’I+D+i, entre altres. En 2022, està prevista una inversió pròxima als cinc milions d’euros per a projectes d’innovació.

L’empresa té un paper actiu en el desenvolupament de projectes de recerca externs i interns que li permeten ampliar els seus coneixements i oferir-los als seus clients. Delafruit, participa activament en 8 projectes d’I+D+i, en col·laboració amb entitats com el CDTI, i en 2022 espera aprovació de col·laboració en 6 projectes d’innovació presentats durant 2021 centrats en nous formats i en la millora de tecnologies i processos.

En 2021, Delafruit va consolidar la seva aposta per la innovació, la sostenibilitat i la salut, desenvolupant productes saludables i nutritius que contribueixin a millorar la qualitat de la dieta i disminuir la prevalença de malalties prevenibles d’alt impacte social relacionades amb l’alimentació.

A més de portar la I+D+i en el seu ADN, la companyia també compta amb un alt compromís amb la sostenibilitat. Mostra d’això és que recentment ha passat a formar part de la comunitat B Corp pel seu compliment amb els més alts estàndards en acompliment social i ambiental, transparència, responsabilitat empresarial i bon govern. El reconeixement de B Corp distingeix el compromís de Delafruit amb el desenvolupament sostenible.

En aquest sentit, el CEO de Delafruit subratlla que “és un reconeixement a la filosofia de responsabilitat i de compromís amb la sostenibilitat que practica Delafruit en tot el que fa: no sols som sostenibles de paraula, sinó d’acció i, per a aconseguir-ho, utilitzem la innovació, que és el nucli de la nostra activitat, per a crear productes saludables i sostenibles que cuidin el planeta”, conclou.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */