.

Les autoritats participants a l'acte de la signatura

Les autoritats participants a l’acte de la signatura

L’alcalde de la Selva del Camp, Josep Masdeu, i la directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, han signat el conveni marc de col·laboració en matèria de seguretat viària i l’Annex per a la redacció del Pla local de seguretat viària.

A l’acte de signatura al consistori, també hi han assistit el director dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, i el cap dels Serveis Territorials de Trànsit a Tarragona, Eusebi del Olmo.

El Conveni marc entre l’SCT i l’Ajuntament de la Selva del Camp servirà per establir una col·laboració continuada per tal de crear accions en matèria de trànsit i augmentar la seguretat viària al municipi, que compta actualment amb 5.598 habitants. Ambdós organismes es comprometen a desenvolupar polítiques per a una mobilitat més segura i per la reducció de les víctimes d’accidents de trànsit a les vies i carrers de la població, que principalment són de caràcter lleu.

La directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugènia Domènech, assenyala que “el suport i assessorament tècnic a l’ajuntament serviran per detectar les necessitats reals i millorar la seguretat viària, ja que són elements clau per reduir el volum de víctimes a les carreteres”. A més explica que “els hàbits els adquirim allà on vivim i, per tant, en introduir mesures i hàbits relacionats amb la seguretat viària contribuiran a adquirir actituds més responsables en la conducció ajudant en la reducció de víctimes”.

L’alcalde de la Selva del Camp, Josep Masdeu, apunta que “és molt important que la mobilitat del municipi estigui ben estructurada. La nostra obligació és tenir una visió global que faci que el trànsit sigui segur, còmode i fàcil per a conductors i vianants”.

Pla local de seguretat viària

Amb la signatura de l’Annex per a la redacció d’un Pla local de seguretat viària, l’SCT oferirà assistència tècnica a l’ens municipal tenint en compte les característiques, configuració i particularitats d’aquesta localitat per millorar-ne la seguretat viària a través d’un diagnòstic de l’accidentalitat a l’àrea local.

La circulació dels joves també serà objecte d’estudi en l’elaboració del pla determinant quines són les vies de circulació en franges d’horari escolar. El conveni de col·laboració servirà doncs per elaborar el pla local de seguretat viària coincidint amb altres iniciatives que s’estan duent a terme des del municipi com és el carril kiss&ride.

Nou carril Kiss&Ride

La Selva del Camp aposta per la millora de la seguretat viària i per la circul·lació de vehicles implantant el sistema europeu Kiss & Ride, situat a l’entrada de l’escola Abel Ferrater i davant de l’institut Joan Puig i Ferreter amb l’objectiu de descongestionar el trànsit a la rotonda en hores punta.

Es tracta d’un carril especial on està permès aparcar el cotxe durant un minut, temps suficient perquè els nens i nenes facin un petó a les seves famílies i marxin. La rotonda de davant dels centres educatius patia retencions pràcticament cada matí amb motiu de la quantitat de cotxes que s’hi acumulen a la mateixa hora.

Des de la regidoria d’Obres Públiques de la Selva del Camp, encapçalada pel regidor Enric Roberto, s’espera tenir més fluïdesa de trànsit gràcies a aquesta iniciativa. El regidor assegura que “fa molt temps que l’aparcament a l’escola és problemàtic, molta gent aparca a les rotondes”.

Des d’Obres Públiques es van fixar en aquest sistema, que ja s’utilitzen exitosament a molts països europeus. “La gent que porti els nens a l’escola però que no els hagi d’acompanyar fins a la porta, simplement sigui deixar que baixin del cotxe, podrà parar al carril”, explica Roberto, qui remarca l’existència del pàrquing que hi ha just a l’altre costat de la rotonda, destinat especialment a les famílies que necessiten anar fins a la porta amb els nens.

El carril Kiss & Ride està en funcionament des del 12 de setembre coincidint amb l’inici del curs escolar.