.

.

TOTS 21


Judit Fontanillas, regidora d’Esports de La Selva del Camp a l’Ajuntament del municipi del Baix Camp. Foto: David Aymerich.

Amb un somriure d’orella a orella encara Judit Fontanillas, regidora d’Esports de La Selva del Camp, la recta final de cara a Tarragona 2018. El repte més important dels últims anys per l’Ajuntament i municipi del Camp de Tarragona que, els dies 24 i 25 de juny, serà seu olímpica dels XVIII Jocs Mediterranis acollint les proves i competició de la modalitat d’esgrima.

“Hi apostem molt”, declara inicialment Fontanillas. “L’any passat ens van comunicar que s’ajornaven un any i els esperem amb il·lusió”, ja que “l’obra del pavelló no és rellevant, només s’ha d’adaptar a l’esport, i no hem hagut de fer cap obra”, explica la regidora d’Esports amb detall. Si ve és cert que Tarragona 2017 va posposar el seu calendari a nous dies (del 22 de juny a l’1 de juliol de 2018), La Selva del Camp està totalment a punt pel repte que suposa aquesta cita olímpica. “El pavelló és el que tenim, hi caben les persones que demana la Federació i hem hagut de fer alguna obra de millora, però molt puntual”, recalca Judit Fontanillas.

La Selva del Camp acollirà la modalitat d’esgrima dels XVIII Jocs Mediterranis els dies 24 i 25 de juny. Foto: Ajuntament de la Selva del Camp.

“Quan es va començar a parlar de l’arribada dels Jocs Mediterranis a Tarragona, l’Ajuntament de la Selva del Camp es va oferir voluntari per acollir i ser seu dels Jocs; per poder donar un cop de mà i que La Selva fos visible”, detalla Fontanillas fent una mirada al passat. “No hem necessitat un gran pressupost per acollir els XVIII Jocs Mediterranis” i “quan vam assumir el nostre càrrec, vam entrar amb la il·lusió de saber que dins el nostre mandat tindríem els Jocs a les nostres mans”, afirma il·lusionada la regidora en recordar el relleu que va assolir del propi alcalde per començar a treballar l’esdeveniment.

Una cita que l’Ajuntament de la Selva del Camp ha treballat a consciència des del principi. “Vam acollir una competició de la federació d’Esgrima l’any passat per tenir un primer contacte amb el que és aquest esport, que no és força conegut” ni té cap club al municipi, exposa Fontanillas. Regidora molt activa que, des de l’Ajuntament de la Selva del Camp, ha col·laborat constantment amb la Fundació dels Jocs Mediterranis i ha apostat per “portar i ensenyar una mica més què és l’esport de l’esgrima, començar a aficionar” la població i “mostrar què és el que es podrà veure quan arribin els Jocs”.

Judit Fontanillas encara amb il·lusió i treball una oportunitat històrica i olímpica pel municipi. Foto: David Aymerich.

Una preparació que va més enllà i que aposta per la seguretat i l’excel·lent organització de l’esdeveniment com a màxima prioritat. El pavelló de La Selva del Camp ha hagut d’actualitzar “el pla d’incendis per adaptar-nos a les condicions òptimes de seguretat que es requereixen”, argumenta Fontanillas. També s’ha fet una “millora de vestuaris, s’han reparat petits desperfectes que es podien polir i, a principis de juny, s’ha de deixar lliure el pavelló per distribuir la monitorització que requereix l’organització d’aquest esport”, explica.

Finalment, Fontanillas no té cap dubte del llegat que Tarragona 2018 deixarà al municipi i espera que “tot això ens enriqueixi, que ens faci tenir un valor, que sapiguem gestionar totes les infraestructures” amb la mirada posada en “ poder acollir més esdeveniments d’alt nivell” en un futur proper. Més enllà d’això, Fontanillas està convençuda de la imatge esportiva de La Selva del Camp. “Ens impliquem amb l’esport, que el nostre poble pugui donar una ullada a un nou esport com és l’esgrima”. I acaba afirmant que “a La Selva del Camp gaudim de l’esport, des de l’Ajuntament donem suport a les noves iniciatives esportives i no volem que ningú es quedi sense practicar-ne”.

David Aymerich