.

Imatge del ple de pressupostos de la Selva del Camp. Foto: Cedida

El ple de pressupostos, celebrat aquest dimarts al migdia, ha servit per aprovar els comptes generals per al 2024, que contemplen una previsió d’ingressos i despeses equilibrada en els 9.170.000 euros; unes xifres similars a les de l’any passat.

Dintre de la cartera d’inversions, destaca una partida de poc més de 431.000 euros que es destinarà a la millora del carrer de les Eres, un projecte que fa molt de temps que demanen els veïns i que aviat veuran renovar els serveis, el paviment, la construcció de voreres i dotar la via d’una amplada suficient. També es preveu invertir 50.000 euros en la creació d’una zona d’aparcament al convent de Sant Agustí, 40.000 euros a la construcció de trenta nous nínxols al cementiri municipal i 30.000 euros en la redistribució de l’espai al casal d’entitats del carrer de l’Horta. De cara al 2024, el consistori vol dedicar una part destacada de les inversions orientades a l’eficiència energètica, pressupostant prop de 430.000 euros en aquest àmbit.

Cal destacar les despeses del personal municipal i el cost dels serveis i equipaments municipals com a capítols més importants. En el primer cas, s’han adjudicat 3.315.000 euros, amb un lleuger increment respecte a l’any anterior d’acord amb les noves retribucions per al 2024, mentre que pel segon, que engloba despeses com el subministrament de l’energia elèctrica, la neteja dels carrers, les activitats formatives municipals, les festes populars o l’enllumenat, es necessitaran prop de 3.174.000 euros. En altres qüestions de la despesa municipal pel pròxim exercici, es destinaran 90.000 euros en ajudes socials, 36.000 euros pels nous ajuts de lloguer jove i 35.000 euros repartits entre la rehabilitació de façanes i habitatges.

Pel que fa als ingressos, l’Ajuntament preveu recaptar una mica més de 2 milions i mig d’euros en impostos com l’IBI rústega i urbana o l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, 1.466.000 euros en taxes i preus públics, que van des de la taxa del cementiri fins a les llicències urbanístiques, passant pels serveis educatius o les activitats culturals, mentre que 2.159.000 euros arribaran de transferències d’altres administracions com la Generalitat o el Govern d’Espanya. Cal destacar, també, el més d’un milió i mig d’euros que el consistori espera percebre de la venda de solars industrials i residencials.

Els comptes de 2024 han sigut aprovats gràcies als vots a favor dels socis de govern, el PSC i ERC. L’alcalde, Josep Masdeu, ha manifestat que es tracta d’un pressupost “adequat a les necessitats de la població”, mentre que el tinent d’alcalde, Enric Roberto, ha destacat especialment la varietat d’actuacions en les inversions, “que revertiran directament en el benestar dels selvatans”. Per altra banda, els membres de l’oposició, Junts i la CUP, hi ha votat en contra.

A més d’aprovar els comptes de 2024, la sessió plenària d’aquest dimarts també ha donat llum verda, per unanimitat, a l’inici dels tràmits per tal de nomenar les selvatanes Teresa Feliu, Teresa Prats i Josefina Rossell com a filles il·lustres de la vila, a petició del Grup de Dones i a partir de la publicació de les seves biografies al llibre Dones rurals, dones del Camp de Tarragona.

Un altre punt a destacar, i que ha sigut aprovat per unanimitat, ha sigut l’adhesió a l’Associació Clúster TIC Tarragona Sud com a soci institucional. Aquest agrupa les principals empreses i institucions del territori que estan relacionades amb la tecnologia i forma a Catalunya sud un hub tecnològic. El tinent d’alcalde, Enric Roberto, ha destacat que “a la Selva hi volem ser presents, estem compromesos i volem fomentar l’activitat empresarial relacionada amb aquest àmbit”.