.

.

TOTS 21


L'obra 'De quan somiava' es podrà veure a la Sala Trono

L'obra 'De quan somiava' es podrà veure a la Sala Trono

El director artístic de la Sala Trono, Joan Negrié, ha presentat els espectacles que la petita sala de teatre de la Part Alta de Tarragona acollirà en els primers mesos de 2014, un any que continua sent complicat des del punt de vista de la gestió econòmica. Malgrat això, Joan Negrié és optimista respecte a la continuïtat de la programació estable de teatre de petit format a la Sala. I és que, segons ha destacat, “l’últim trimestre de 2013 es tanca amb un 86% d’ocupació”.

La bona afluència de públic i la voluntat per tirar endavant un projecte engrescador han afavorit, segons Negrié, lligar “una programació d’hivern d’una qualitat espectacular”, caracteritzada per una gran varietat de disciplines i registres artístics.

'Metro cúbico' estrenarà la programació de 2014

'Metro cúbico' estrenarà la programació de 2014

El Metro Cúbico donarà el tret de sortida al 2014

La temporada comença amb una original proposta de la productora Kubik, de Madrid, que portaran a escena el seu espectacle El metro cúbico. L’obra ha rebut nombrosos premis (Premi Joves Creadors de la Comunitat de Madrid, Premi a la millor producció i millor actor de l’Associació de Crítics de l’Espectacle i l’Associació d’Actors Hispans d’Estats Units), ha realitzat una intensagira nacional i internacional (Alemanya, Síria, Brasil) i es podrà veure a la Sala divendres i dissabte, a les 9 del vespre.

Els dies 17 i 18 arriba Moon Hotel, que destaca sobretot per l’actuació magnífica de l’actriu Marta Bayarri. I el 24 i 25 de gener es podrà veure Invocació, un muntatge sobre els personatges femenins que van envoltar la personalitat cruel i extravagant del rei Ricard III. Entre els espectacles que ha subratllat Joan Negrié destaca Rojo o negro (31 de gener i 1 de febrer), on el públic i l’atzar decideixen les peces teatrals de la nit entre 12 textos de joves dramaturgs catalans.

El 7 i 8 de febrer serà el torn de la companyia Lady lady amb una obra de Jordi Prat i Coll que ha tingut una molt bona valoració de la crítica i del públic durant les seves representacions a la Sala Atrium i al Lliure de Barcelona. De quan somiava és una espectacle “molt divertit i recomanable”, afirma el director de la Sala Trono. L’actual director artístic del Teatre Nacional de Catalunya, Xavier Albertí, visitarà la Sala Trono els dies 21 i 22 de febrer per acompanyar al piano al genial actor Oriol Genís en l’obra de cabaret Boris Vian.

Al mes de març es podran veure a l’escenari de la Trono la producció argentina ¿Qué te habrán hecho sus ojos?, Sobre els danys del tabac… i les ostres, El cabaret de la mujer pájaroManyac, manyac, dirigida per Pere Puig, director de la sala La Planeta, de Girona.

Després de presentar la programació, Joan Negrié ha afegit que tot i que en aquesta temporada d’hivern no es presenta cap nova producció pròpia, Red Pontiac, coproduïda amb Temporada Alta, continua la seva exitosa gira i ja té confirmades 30 representacions els propers mesos.