.

-El tenor estadounidense Michael Fabiano interpreta Faust. La producción de David McVicar cuenta también con la soprano rusa Irina Lungu y el barítono uruguayo Erwin Schrott

-El tenor estadounidense Michael Fabiano interpreta Faust. La producción de David McVicar cuenta
también con la soprano rusa Irina Lungu y el barítono uruguayo Erwin Schrott)

La Royal Opera House emetrà l’òpera “Faust” per primera vegada en directe en la pantalla gran. Cinemes d’Amposta (Amposta Cinemes), Tarragona (Ocine Les Gavarres), Vilallonga del Camp (Cinema Recreatiu de Vilallonga del Camp) i Valls (JCA Cinemes Valls) acolliran el dimarts, 30 d’abril a les 19.45 h. (hora d’Espanya) l’emissió d’aquesta producció, en viu i en directe des de Londres. També es projectarà en més de 50 països.

Dirigida per David McVicar, la producció captivarà al públic amb bells escenaris i vestits. Un elenc encapçalat pel tenor estatunidenc, Michael Fabiano, en el paper de Faust; el baríton uruguaià, Erwin Schrott, com Méphistophélès, i la soprano russa, Irina Lungu, com l’estimada de Faust, Margarita. La mezzoprano britànica-espanyola, Marta Fontanals-Simmons encarna a Siébel. La coreografia és a càrrec de Michael Keegan-*Dolan.

Virtuosíssims papers protagonistes, un gran cor, amb una escenografia sensacional, ballet i un “finale” extático fan d’ella e’epitome de l’espectacle teatral: la dimensió luxosa de la gran òpera francesa es posa meravellosament de manifest en aquesta producció ambientada al París de la dècada de 1870. Per sobre de tot, la música inclou varis dels moments més recognoscibles de l’òpera, interpretada per un repartiment de grans cantants internacionals, l’orquestra de la Royal Opera House, dirigida per Donen Ettinge, i el cor de la Royal Opera sota la direcció de William Spaulding.
“Faust” és l’obra mestra del compositor francès Charles-François Gounod, una obra fonamental per als amants del gènere en l’àmbit mundial. L’òpera en cinc actes, dura tres hores i mitja, està cantada en francès amb subtítols en castellà per a cinemes a Espanya. Un cant sublim i de passió parisenca.

L’òpera conta la història del desil·lusionat filòsof Faust, que perd la fe en Déu i convoca a Satanàs perquè l’ajudi. El dimoni Méphistophélès apareix i s’ofereix a fer un tracte amb Faust: li ofereix la joventut eterna i a la jove Margarita a canvi de la seva ànima. Faust accedeix, sedueix a Margarita – però després l’abandona, amb conseqüències desastroses. Una magnífica partitura de Gounod que inclou els temes demoníacs de Méphistoles, l’ostentosa “Cançó de Joia” de Margarita i un emocionant ballet en l’acte cinquè. Hi ha moltes versions de la història de Faust, que embeni la seva ànima al Diable a canvi de joventut i poder, però l’òpera de Gounod continua sent una de les més constantment captivadores.

El directe oferirà entrevistes exclusives, imatges inèdites, la vida entre bastidors i plans detall dels artistes. En 2017/18 més d’un milió d’espectadors van veure produccions d’òpera i ballet de Royal Opera House en més de 1.500 cinemes de 51 països.