.

Foto de família dels participants a l’acte. Foto: Tots21

Reus sempre s’acosta a Cambrils i aquest cap de setmana ha estat Cambrils qui ha retornat visita a la capital de la comarca. La Revista Cambrils ha celebrat el passat divendres els seus 70 anys a l’Espai Llotja, agermanant-se també amb Ràdio Reus, l’emissora en què l’ànima de la publicació durant 40 anys, Josep Salceda, hi col.laborà durant 25 anys amb un espai setmanal de cròniques cambrilenques.

Referent absolut de la infomació cambrilenca (“l’home que més en sabia, de Cambrils”, com el definí Xavier Bas), Josep Salceda havia estat director de la Revista Cambrils durant una llarga etapa, en què la salvà diversos cops de la seva desaparició, una revista nascuda des del col.legi La Salle que arrencava amb 20 pàgines i que en el seu darrer número, dedicat a l’aniversari, en suma 92, amb una làmina del prestigiós artista cambrilenc David Callau de regal.

Fou un altre periodista (i també tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Reus), Josep Baiges, qui presentava l’acte recordant la vella amistat entre el seu pare, el conegut dibuixant Josep Baiges, i el periodista cambrilenc. També intervingueren el president de la Cambra de Reus, Jordi Just, la representant de la Cambra de Comerç a Cambrils, Berta Cabré, així com l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa. El president de l’Associació Cultural Revista Cambrils, Josep Capella, feu, al seu torn, un ampli repàs de la trajectòria de Salceda.

L’Espai Llotja fou envaït per representants de la vida associativa i política cambrilenca i no faltaren tres exalcaldes: Josep Maria Panicello, Camí Mendoza i Oliver Klein. Per part de la revista es trobaven també els seu director, Lluís Rovira, i la redactora Cristina Sierra.

Un altre moment emotiu es visqué amb la intervenció dels excompanys de Salceda a Ràdio Reus: Salvador Maria Forès, Enric Tricaz, Francina Baldrís i Joan Ciurana -alguns d’ells, actuals membres del Grup de Declamació del Centre d’Amics de Reus, entitat que col.laborà en l’acte, i en el cas de Ciurana, secretari de la mateixa-, que recordaren la seva figura mentre llegien cròniques que Salceda emetia a Ràdio Reus i detallaven divertides anècdotes viscudes amb ell a l’emissora.

Jaume Garcia

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */