.

La Chartreuse premiada per la seva rehabilitació

La Chartreuse premiada per la seva rehabilitació

L’adequació i ampliació de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona al recinte de l’antiga Fàbrica de Chartreuse ha obtingut aquest dilluns un accèssit als Premis BonaPlata 2013 en la categoria de Rehabilitació. Els guardons es lliuren en reconeixement del Patrimoni Industrial Tècnic i Científic.

En la mateixa categoria de béns mobles s’ha premiat la rehabilitació de l’antiga fàbrica Fabra & Coats per albergar el Centre d’Art Contemporani de Barcelona i el Centre de Creació Artística, obra dels arquitectes Francesc Bacardit i Manuel Riusánche.

Organitzats per l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC), els Bonaplata han arribat aquest any al seu 21ª edició, i tenen com a objectiu premiar a persones i institucions que hagin dut a terme accions per valorar el patrimoni industrial a través de l’estudi, la rehabilitació, la difusió o reivindicació d’un territori, un lloc o una instal·lació industrial, tècnica o científica.

Les obres de la Chartreuse van ser adjudicades per unanimitat a la UTE formada per les empreses Acciona i Transcornejo. L’Ajuntament va assumir els costos que ara deurà retornar la Generalitat.

/* JS para menú plegable móvil Divi */