.

.

TOTS 21


Una oficina de treball de la Generalitat

“Quatre mil tarragonines i tarragonines més a l’atur, 25.000 cotitzants menys a la Seguretat Social i més de 7.000 aturats tarragonins més sense cobertura per desocupació, ni cap prestació, ni cap subsidi. Aquest és el trist balanç d’aquests primers dos anys de la reforma laboral de CiU i PP a nivell de la província de Tarragona”, segons ha denunciat el diputat socialista Joan Ruiz.

“L’única realitat tangible de la reforma laboral és que ha facilitat l’acomiadament, ha destruït ocupació (sobretot de qualitat), ha fet baixar els salaris i ha retallat els drets laborals dels treballadors”, ha afirmat.

“Primer se’ns va dir que la reforma laboral permetria generar llocs de treball”, ha explicat el diputat tarragoní. Malgrat aquesta promesa a la província de Tarragona amb el PP al Govern l’atur s’ha incrementat un 6% (passant dels 69.976 aturats censats del darrer mes de Govern de progrés a 74.117 aturats censats el gener de 2014). “És a dir, 4.141 tarragonins i tarragonines més a l’atur.”

“Després se’ns va dir -continua Ruiz- que la reforma laboral permetria augmentar el nombre de cotitzants a la Seguretat Social. Segon error.” En aquest sentit, Joan Ruiz ha explicat que la població activa a la província de Tarragona ha caigut un 9% amb el PP, passant de 281.513 afiliats a la Seguretat Social el novembre de 2011 a 255.910 el gener de 2014. “O sigui, més de 25.000 cotitzants tarragonins menys!”

“I no ha crescut més l’atur perquè hi ha aturats de llarga durada que ja han llançat la tovallola i milers de joves han hagut de marxar a l’estranger a guanyar-se la vida. Així mateix, molts immigrants han tornat als seus països d’origen.”

D’altra banda, la demarcació de Tarragona ha estat l’única on ha augmentat l’atur al mes de febrer, concretament en 696 persones més inscrites a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya, el que suposa un augment del 0,94% respecte el gener, segons ha publicat aquest dimarts el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. En termes interanuals, però, el nombre d’aturats ha baixat un 3,37%, fins als 2.611. Aquest descens és el més intens dels darrers vuit mesos de caigudes que acumulen les comarques tarragonines i també el més important en aquesta demarcació des del desembre del 2005.