.

Un dels pintors participants prepara una de les seves obres perquè un comprador se la pugui endur a casa. Foto: ACN

Cinquanta pintors i artistes de Tarragona, Catalunya, el País Valencià i l’Aragó, omplen aquest dissabte la Rambla Nova de la ciutat per mostrar les seves darreres obres. Es tracta de la quarta edició de la Fira d’Art de Tarragona, amb la qual els organitzadors s’han mostrat especialment “il·lusionats i contents”.

D’una banda, perquè hi ha força afluència de públic, i de l’altra, perquè han omplert tot l’espai que tenien.

Entre les parades s’hi poden trobar pintors com l’Enric Roca, que no s’ha perdut cap edició de la fira i que lloa les característiques de la ciutat, “que té un atractiu especial”, ha assegurat. Al seu costat, Donato Mora, és el primer cop que porta les seves obres a la Rambla.

Màrius Arts, un dels coorganitzadors de la fira, ha afirmat que a Tarragona “li feia falta una fira d’aquestes característiques”, i s’ha mostrat satisfet del desenvolupament d’aquesta quarta edició, ja que hi ha “una gran varietat i qualitat d’obra”. Així mateix, ha explicat que no han incorporat novetats respecte anys anteriors, ja que les fires d’art són molt estructurades i, senzillament, els pintors hi acudeixen a presentar la seva obra al públic. Arts també ha descartat que, de cara a properes edicions, canviïn l’emplaçament de la fira, tot i que cada any alguns artistes es quedin a les portes de poder-hi participar. “Si es fa en un altre espai, encara que tingui més cabuda, a la gent a vegades li costa arribar”, ha expressat.

Artistes veterans

De la cinquantena d’artistes participants, alguns són veterans d’aquesta i altres fires, mentre que per altres és la primera vegada que en formen part. En el primer cas trobem Enric Roca, un pintor del Maresme que no s’ha perdut cap edició de la Fira d’Art de Tarragona. Roca ha explicat que “Tarragona té una llum especial, i pels pintors té un atractiu especial”, i per això li agrada venir a aquesta mostra. A més, ha lloat també el públic, al qual “és molt divertit presentar les pintures i que parli i opini”, ha afegit. Enric Roca també ha incidit especialment en l’IVA de l’art, que enguany ha passat d’un 21% a un 10%, fet que espera que els beneficiï i faci que els visitants s’animin a comprar.

A l’altra cara de la moneda hi ha Donato Mora, un pintor tarragoní que mostra les seves obres a la Rambla Nova per primera vegada. Mora ha comentat que ho va veure l’any passat, ho va trobar “interessant”, i enguany s’hi ha apuntat “per provar i perquè la gent em conegui”. De moment, ha observat una “bona resposta” de la gent.

/* JS para menú plegable móvil Divi */