.

D'esquerre a dreta, Olga Xirinachs, Rosa Maria Codines, Marcel Mauri i Jesús Monllaó

Òmnium Cultural ha decidit que Tarragona centralitzi els actes de la Marató de TV3 d’aquest diumenge i Tarragona ha respost de manera entusiasta. Aquest diumenge, el gran dia de la Marató, la ciutat serà un dels puntals amb l’organització de la campanya ‘Un país normal és solidari’, que tindrà la Rambla Nova com a escenari perquè els ciutadans puguin fer les seves aportacions econòmiques i participin d’unes activitats que començaran a les 10:30 hores amb una xocolatada. A més, la campanya és apadrinada per l’escriptora Olga Xirinachs i pel director de cinema Jesús Monllaó.

D’aquesta forma, Òmnium se suma als centenars d’actes soldiaris d’arreu del país que tenen per objecte ajudar a la investigació sobre les malalties neurodegeneratives. Òmnium ha triat Tarragona per fer els actes centrals a Catalunya “per la vitalitat de l’organització al Tarragonès”, ha dit avui Marcel Mauri, responsable de la campanya ‘Un país normal’, lema del que parteix el de la campanya d’aquest diumenge.

Durant la roda de premsa de presentació de la campanya de diumenge, la presidenta d’Òmnium Cultural al Tarragonès, Rosa Maria Codines, ha agraït les 24 entitats i empreses que li donen suport, i la complicitat de totes elles, “que no han dubtat a sumar-s’hi quan els ho hem demanat”. Codines està convençuda de l’èxit de la crida ciutadana i del paper que Tarragona farà aquest diumenge, que esdevindrà una de les peces destacades de la Marató de TV3.

Al seu torn, l’escirptora Olga Xirinachs, que participa també amb un conte en el llibre coral que s’edita per la Marató d’enguany (‘La solidaritat no degenera’) ha qüestionat els governs de Madrid i Barcelona perquè hagi de ser la gent la que contribueixi econòmicament a lluitar contra aquestes malalties. Xirinachs està persuadida que aquest Nadal, els ciutadans “seran més caritatius” i augmentaran les aportacions desinteressades.

Finalment, el director de cinema Jesús Monllaó ha subratllat que “és impossible dir ‘no’ a col·laborar amb la Marató” i ha demanat separar l’acte de diumenge de connotacions polítiques.

Els actes

L’acte central serà la realització d’un mosaic amb el text de la campanya (‘Un país normal és solidari’), les lletres del qual s’aniran omplint amb monedes d’un euro que aportaran els ciutadans. Les activitats inclouran també el cant de nadales per part de les escoles Saavedra, Del Carme i Pau Delclòs (10:50 h), un espectacle infantil (11:30h) a càrrec de Sidral, sardanes (11:45h) a càrrec de Tarragona Dansa, una cercavila dels Sacaires (11:30h) i a partir de les 12:15, l’enlairament de pilars per part de les quatre colles castelleres de la ciutat: els Xiquets del Serrallo, els Xiquets de Tarragona, La Jove i Sant Pere i Sant Pau. A les 12:30 actuarà la Jazz Band Orquestra d’Altafulla i a la una serà l’hora del vermut. Mitja hora després s’organitzaran balls en línia amb els balladors del grup de country de Sant Pere i Sant Pau.

J. Garcia

/* JS para menú plegable móvil Divi */