.

.

TOTS 21


Indústria Química

A la imatge, part de les instal·lacions de Repsol

La pujada de la llum pot matar la indústria del territori. Així ho ha declarat l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, aquest matí mostrant la seva preocupació davant la pujada de la llum. L’increment queda pendent de ser informat després de cancel·lar-se el percentatge que s’havia donat de fins al 11’5%.

Ballesteros ha declarat que “hi ha moltes indústries com les químiques, i altres, que els seus costos són bàsicament l’electricitat. Si el preu no puja raonablement, o bé baixa, estem perdent competitivitat”. Per aquest motiu, l’alcalde lamenta que “ja podem fer mil mesures, que aquest increment pot acabar matant una part de la indústria” ha advertit.

En aquest sentit, Ballesteros ha volgut fer una crida “al govern, al ministre Soria i al senyor Montoro per tal que es posin d’acord d’una vegada i tinguem un model elèctric estable amb garanties jurídiques i preus competitius”, reconeixent que coneix “l’esforç titànic” que fan les nostres indústries per continuar en un “moment difícil i preocupant”, ha dit.