.

Bettina Kadner, la primera donat pilot d’avió comercial a l’Estat espanyol.

Bettina Kadner, la primera dona pilot d’avió comercial a l’Estat espanyol.

La Comissió de Govrn de la URV ha aprovat la proposta d’investir doctora honoris causa Bettina Kadner, la primera dona que a l’Estat que va pilotar un avió comercial i la segona a Europa.

A més de ser la primera dona comandant de vols comercials, també va participar en la constitució del Centre d’Estudia de l’Aviació (CESDA), el centre adscrit a la URV que ofereix el grau oficial de Pilot d’aviació comercial i operacions aèries. Actualment forma part del grup “Aviadoras”, que fa sensibilització a les escoles sobre l’accés de les noies a la professió.

El nomenament forma part de la nova política del Rectorat de combatre la discriminació de la dona. Actualment hi ha 35 homes doctors honoris causa i 8 dones. La pretensió de la rectora, María José Figueres, és equilibrar la proporció i passar del 12 per cent de dones actual al 23 per cent.

La roda de premsa posterior a la reunió de la Comissió de Govern s’ha celebrat al CESDA, a Reus, dins la nova política descentralitzadora de la universitat.