.

.

TOTS 21


Foto de la celebració de la festa patronal de la Policia Local de Roda de Berà.

Foto de la celebració de la festa patronal de la Policia Local de Roda de Berà.

Les dependències de la Policia Local de Roda de Berà van acollir l’acte anual de celebració del seu patró, els Sants Àngels Custodis. A dos quarts de dotze del matí, comandaments i agents de la Policia Local de Roda de Berà, acompanyats per l’alcalde i regidors, i per representants d’altres cossos de seguretat, es van donar cita a les dependències policials. La celebració va començar amb la formació de la plantilla, on Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà, i Joan Pie, sotsinspector en cap de la Policia Local, van passar revista als vint-i-sis membres del cos, vestits amb l’uniforme de gala.

Joan Pie va ser l’encarregat d’obrir l’acte i donar la benvinguda als assistents, i va declarar ‘ha sigut una època dolenta pels robatoris, amb molts detinguts, i pensant que la nostra feina no serveix de res i ens desmotivem de vegades, però no oblidem que al carrer tenim 8.000 veïns i veïnes que no podem deixar sols’. El sotsinspector va explicar les diferents activitats dutes a terme, com la 26a jornada d’educació viària a les escoles –gràcies a la qual el cos rodenc rebrà un premi properament-, les campanyes de seguretat que s’han fet i les previstes, les mesures que es prendran per millorar la seguretat – com la instal·lació de càmeres de videovigilància al carrer-, o les xerrades realitzades a les escoles, al Casal d’Avis i a associacions de veïns, entre d’altres. També va comunicar que l’1 de gener de l’any vinent la Policia Local de Roda de Berà compleix 30 anys i que es preparen esdeveniments per a la celebració.

Jessica Moya, auxiliar administrativa de la Policia Local, va fer la lectura dels nomenaments, que tenen per objectiu fomentar i premiar accions meritòries del cos policial propi i d’altres cossos de seguretat, tal com contempla el Reglament Intern de la Policia Local rodenca. Les felicitacions públiques tenen l’objectiu de destacar accions de membres de la Policia Local en compliment del servei. En aquest cas, i per diversos motius, el cap de la Policia Local va felicitar públicament al sergent Antonio Gómez, als caporals Sergio López i Óscar Arjonilla, a l’agent interí Rebeca Sánchez, i als agents Sergi Bargans i Manel López. Els agents realitzen sovint pràctiques de tir, en la modalitat IPSC, per millorar la destresa amb l’arma de foc reglamentària.

Els tres policies més ben classificats en aquestes pràctiques també van ser reconeguts: l’agent Marco Antonio Porras, el caporal Antonio Sánchez i l’agent Sergi Bargans. El caporal Francisco Javier López va rebre un reconeixement per les actuacions professionals i les activitats realitzades, i l’auxiliar administrativa Jessica Moya per la seva implicació en la gestió administrativa i tasques internes. El cap de la Policia i l’alcalde van felicitar públicament a agents d’altres cossos de seguretat pel treball en un operatiu conjunt contra la propietat industrial, on es van decomissar el passat estiu 3000 peces susceptibles de ser falses.

Alguns membres van ser nomenats per l’acumulació de 3 felicitacions en els seus expedients, com Antonio Gómez, Sergio López i Sergi Bargans. En nom de tota la policia, així com d’alcaldia, es va fer una felicitació pública col·lectiva als voluntaris de l’associació de Protecció Civil de Roda de Berà. Els agents Daniel Sánchez i Cristina Barot van ser condecorats amb medalles d’argent, al complir 15 anys de dedicació al servei. La medalla al treball la va rebre el sergent Antonio Gómez.

Els encarregats de lliurar les felicitacions i medalles van ser Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà; Joan Pie, sotsinspector en cap de la Policia Local; Juan Carlos de la Monja, director dels Serveis Territorials de Tarragona; Carlos Yuvero, comissari en cap provincial de la comissaria de Tarragona; Jacinto Tarín, capità en cap de la comandància de la Guàrdia Civil de Salou; i Vicenç Lleonard, sotscap de la Regió Policial Camp de Tarragona.

L’acte va comptar, a més de les persones esmentades, amb l’assistència de nombroses autoritats i membres d’altres cossos de seguretat, així com els membres de l’equip de Govern Municipal Frederic Royuela, Teresa Ferré, Manel González i Rosana Dorantes, i els regidors Toni Bernal i Rafael Luna. L’alcalde va tancar l’acte comentant que es reforçarà el servei de la Policia Local, tal com es va aprovar per unanimitat al passat ple, fruit d’una moció presentada pel grup de Ciutadans. Tot i això, Virgili va remarcar que actualment ‘estem gairebé el doble per sobre del ràtio de Catalunya en quan a policies’.