.

.

TOTS 21


La policia local de Salou ha adquirit gairebé 50 aparells pels agents i els vehicles . Foto: Cedida

La policia local de Salou ha adquirit gairebé 50 aparells pels agents i els vehicles . Foto: Cedida

La Policia Local de Salou ja té completament migrada la xarxa d’emissores de comunicació per a l’ús intern i per a les comunicacions amb altres cossos i forces de seguretat. Així, i dins del programa de millora d’equipament policial planificat per aquest any, la Policia Local ha migrat ja per complet els terminals i ha passat a utilitzar els nous terminals de la Xarxa Rescat adquirits per l’Ajuntament per dotar al cos policial d’un sistema eficaç i homologat de comunicacions.

Aquestes noves emissores es donaran com a dotació als agents de la Policia Local i possibilitaran una major cobertura i la possibilitat de connectar, en cas de necessitat, directament amb el cos de Mossos d’Esquadra, altres policies locals, bombers, agents rurals o serveis mèdics.

El nou material adquirit mitjançant rènting s’ha duta terme en dues fases. Una primera iniciada l’any passat amb la compra de 35 terminals; i una segona acordada pel plenari del passat 19 d’agost amb la compra de 7 terminals més, donant d’aquesta manera per finalitzada l’adaptació.

Rescat (Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya) és una xarxa de radiomòbil que acaba amb el sistema analògic d’emissores, passant-se a una tecnologia digital més avançada que té com a objectiu ser “un sistema que millora el rendiment, l’eficàcia i l’operativa de tots els recursos policials”, com apuntava el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Marc Montagut. A més, la xarxa permet diverses comunicacions simultànies en una mateixa zona i garanteix la seguretat i la confidencialitat en les transmissions de veu i dades gràcies a l’autenticació i el xifrat.

Entre les característiques de la xarxa Rescat destaca la possibilitat de tenir localitzats tots els terminals i vehicles equipats d’emissores mitjançant un sistema GPS, cosa que permet visualitzar en tot moment on són cadascuna de les unitats operatives.