.

Imatge de l’encesa dels llums de Nadal de l’any passat.

Després de tot un any d’espera per part de grans i, sobretot, dels més petits de cada casa, l’ambient nadalenc ja arriba a La Pobla. L’Ajuntament ha elaborat un complet programa d’actes que inclou fins a 45 propostes destinades a un públic familiar però, sobretot, als nens i a les nenes del municipi.

Per obrir les festivitats, aquest proper dissabte al migdia tindrà lloc la gala de lliurament dels IV Premis als millors expedients acadèmics. El Casal Cultural acollirà aquest reconeixement als estudiants locals més destacats, en un acte que també inclourà l’espectacle ‘Clinc!’ de la Companyia Pep Bou.

Després d’aquest primer acte, el Nadal entrarà de ple a les llars i als carrers de La Pobla a les 18.30 h. Serà llavors quan, a la Plaça de la Vila, hi tindrà lloc la Festa de l’encesa de la il·luminació nadalenca i de l’arbre de Nadal. A més, els assistents també podran gaudir amb la projecció del mapping ‘L’estrella d’un tronc de Nadal’, així com amb l’arribada del Tió a l’Ajuntament. Finalment, els assistents gaudiran d’un berenar a base de coca amb xocolata i llaminadures. Aquest primer cap de setmana d’actes nadalencs es veurà completat el diumenge a la tarda. En concret, a les 17.30 h, el Casal Cultural rebrà públic de totes les edats per a la projecció del film ‘Emoji’ en sessió de cinema familiar en 3D.

Transcorregut aquest primer cap de setmana del Nadal a La Pobla, l’activitat tornarà amb el tradicional dinar de Nadal de la gent gran (9 de desembre, al Pavelló) i amb una nova proposta infantil com és la sessió de L’hora del conte, amb ‘Les històries del Senyor Borra’ (15 de desembre, Biblioteca).

Llavors, La Pobla entrarà de ple en la celebració d’un Nadal que, entre molts altres actes, comptarà amb una visita molt especial: la de David DeMaría en concert, el 16 de desembre a les 19 h, per presentar ‘Séptimo cielo’, el seu darrer treball discogràfic. L’espectacle tindrà un preu de 5€, i la recaptació íntegra serà destinada a La Marató de TV3. Amb la mateixa finalitat solidària, l’endemà 17 de desembre serà el torn del Bingo per a La Marató, organitzat per l’Associació de Jubilats i Pensionistes de La Pobla.

En els dies successius i fins a la Missa de Reis que el municipi celebrarà el 6 de gener per cloure les celebracions nadalenques, La Pobla i els seus habitants gaudiran d’un programa d’actes molt variat i farcit de propostes per a tots els gustos: des dels actes litúrgics al Parc infantil de Nadal, tot passant pel Concurs de pessebres, l’arribada dels tres Patges Reials, el Cagatió, la 34a representació dels Pastorets, el Torneig Dow de futbol base, el sopar i revetlla de Cap d’Any, l’esperada i il·lusionant visita dels Reis Mags i un llarg etcètera de propostes i activitats que, sens dubte, faran que el Nadal de La Pobla sigui molt especial.

També hi contribuiran els diferents musicals que l’Ajuntament ha programat, i que inclouen ‘Pinocho, un musical para soñar’ (23 de desembre. 19 h), espectacle finalista dels BroadwayWorld Spain 2015 en la modalitat de millor musical infantil; ‘Boig Nadal’ (25 de desembre, 19 h), una combinació teatral de dansa i màgia amb Souldance i Mag Albert; ‘El Mag d’Oz’ (29 de desembre, 19 h), que ofereix un gir inesperat al gran clàssic sobre la història de la Dorothy i els seus inseparables companys; i ‘Toy Musical the Story’ (5 de gener, 12 h), un espectacle que convidarà l’espectador a reflexionar i entendre que una joguina no mor mai i que pot fer feliços a molts nens.

Nadal solidari a La Pobla

D’altra banda i com ja és costum al municipi, l’Ajuntament ha previst diferents actes de caire solidari en el marc de les celebracions nadalenques. A més del concert de David DeMaría i del bingo organitzat per l’Associació de Jubilats i pensionistes, dos actes que recaptaran fons per a La Marató de TV3, La Pobla també podrà mostrar la seva solidaritat tot lliurant joguines a mode d’entrada solidària durant la celebració del Torneig Dow de futbol base.

Finalment, de l’11 de desembre al 7 de gener s’establirà una recollida solidària d’aliments. Tothom qui vulgui col·laborar amb aquesta iniciativa podrà aportar-hi aliments bàsics als diferents punts de recollida habilitats per a l’ocasió: l’escola, el Casal de la Gent Gran, el Casal Cultural, el Mercat i el Pavelló.

El programa complet dels actes nadalencs a La Pobla de Mafumet ja està disponible a l’App femPobla!, a la pàgina web i als perfils municipals a les xarxes socials de Facebook i Twitter.