.

Imatge del fulletó dels Cursos Formatius 2023 a la Pobla. Foto: Cedida

Imatge del fulletó dels Cursos Formatius 2023 a la Pobla. Foto: Cedida

En el seu afany per impulsar i potenciar la formació acadèmica entre la població, tot oferint propostes de qualitat i pensades per a l’actualització o el reciclatge professional, l’Ajuntament de la Pobla ha fet pública una nova edició del seu programa d’oferta formativa i subvencionada, exclusiva per als habitants empadronats.

En aquesta ocasió, a més, ho fa recuperant l’oferta de cursos presencials, ja que durant la pandèmia va reorientar aquesta iniciativa cap a propostes exclusivament online. Així, el programa 2023 de cursos formatius de la Pobla de Mafumet ofereix un total de 32 propostes, de les quals 11 són de caire presencial i, les 21 restants, a desenvolupar telemàticament.

Les persones interessades ja poden consultar el programa complet i formalitzar la seva inscripció al curs o cursos que els resultin d’interès. La programació de cursos ha estat distribuïda a les bústies de les llars pobletanes i, també, es troba disponible al lloc web municipal, des d’on també es pot accedir a la plataforma d’inscripció i pagament. Cal recordar que la inscripció i pagament es durà a terme de manera exclusivament online.

Entre l’oferta formativa presencial, l’Ajuntament aposta per àmbits de gran utilitat pràctica en l’àmbit professional, com poden ser els idiomes, amb cursos d’Anglès en diferents nivells (A1, A2, B1 i B2); l’ús de carretons i plataformes elevadores; primers auxilis; manipulació d’aliments; carretó elevador frontal i retràctil; recepció i atenció al client; Excel bàsic i avançat; i Preparació ACTIC (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació) nivell mig.

Pel que fa a la proposta de cursos online, aquests poden ser iniciats del 20 de febrer al 30 de desembre d’enguany, i la persona usuària disposarà de 3 mesos per finalitzar-lo, a comptar des de la data en què comenci el curs. En aquest àmbit de cursos telemàtics, les persones interessades hi trobaran cinc àmbits formatius: Ofimàtica (diferents nivells de Word, Excel i Power Point), Idiomes (diferents nivells d’Anglès, Francès, Alemany i Italià), Habilitats personals (Coaching, Mindfulness i Gestió de l’estrès), Sanitari (Primers auxilis) i Alimentació (Manipulació d’aliments).

Tota l’oferta presentada en aquest programa és exclusiva per a persones empadronades a la Pobla de Mafumet i està subvencionada pel propi Ajuntament, amb la qual cosa s’ofereixen a preus molt interessants per a les persones interessades en realitzar algun dels cursos proposats. Aquests van dels 10 als 55 euros, en el cas dels cursos presencials i amb una durada d’entre 6 i 60 hores lectives; i dels 12 als 35 euros, pel que fa a l’oferta de cursos online, que inclou opcions de 20 a 60 hores de formació. Així mateix, les places disponibles per a cada curs són limitades, amb 15 places per als cursos presencials i 75 per als telemàtics.