.

El divendres 3 de juny, els habitants de la Pobla estan cridats a participar del primer acte previ de la Festa Major de Sant Joan que, fins al 26 de juny, oferirà un programa d’actes carregat amb un total de 45 propostes per a tots els públics.

D’aquestes, una quinzena formen part dels actes previs. Un període en què els pobletans gaudiran amb iniciatives inèdits al municipi com la ‘Paintball party’ en doble sessió, per a infants i joves-adults; o la caminada nocturna, ambdós el 4 de juny; i d’altres molt arrelades al poble, com són el dinar d’homenatge a la gent gran; la Bicicletada popular, que arribarà a la seva 17a edició; o el torneig de futbol entre equips veterans. Així mateix i entre altres propostes, aquest període d’actes previs també ofereix la presentació del llibre ‘Amunt el teló. 25 anys de la Corriola Teatre’, en un acte que inclourà la representació de l’obra ‘Els Superherois de les Armilles Vermelles’, a càrrec de la secció júnior de l’entitat teatral.

S’arribarà així al 18 de juny, data d’inici dels actes propis de Festa Major. Enguany i seguint el model instaurant en els darrers anys previs a la pandèmia, el tradicional pregó quedarà reemplaçat per una conferència d’interès general. En aquest cas i sota la denominació de “L’Arrencada!”, l’il·lusionista Jorge Luengo presentarà “Supertrucos mentales: cómo funcionamos”, una conferència col·laborativa i dinàmica que permetrà al públic assistent descobrir el poder insospitat de la ment per potenciar les capacitats personals.

Aquella mateixa jornada i a banda de l’acte inaugural, també tindrà lloc la celebració de la segona etapa de la 59a Volta ciclista a la província de Tarragona; la inauguració de l’exposició pictòrica d’Antoni Pedrola, la cercavila festiva o el Concert de Festa Major, amb Primera Cita i Buhos sobre l’escenari de la pista coberta del Complex Esportiu Municipal.

En aquesta Festa Major tampoc no hi faltaran grans clàssics d’aquest període de l’any a la Pobla, com ara la Nit del Foc, els balls de Festa Major, cercaviles i correfocs o l’espai chill out. Aquest oferirà, a la Carpa dels jardins del Pavelló, fins a quatre sessions d’una opció de lleure relaxat, acompanyades de música de gran qualitat i en directe.

Cal destacar, també, la presència d’artistes de renom entre el programa d’actes. Quim Masferrer actuarà al Pavelló pobletà la tarda del 24 de juny, tot presentant-hi el seu espectacle ‘Bona gent’, mentre que Josema Yuste i Santiago Urrialde intepretaran ‘El aguafiestas’ el 26 de juny.

L’alcalde del municipi, Joan Maria Sardà, recorda que amb la celebració de la Festa Major de Sant Joan “per fi recuperem la totalitat de la programació prepandèmica i, per tant, la normalitat en l’àmbit de les celebracions i les activitats lúdiques” i apunta que “des de l’Ajuntament desitgem que aquestes siguin novament unes festes molt participades i que ens permetin seguir reforçant l’esperit de poble i la cohesió social, alhora que ens ofereixin oportunitats de lleure de qualitat per a tota la família”.

Les entrades, ja a la venda

L’Ajuntament també ha activat aquest dilluns la venda d’entrades d’aquells espectacles que requereixen de compra prèvia de tiquet o bé de retirada d’invitació. Aquests espectacles són l’Arrencada, conferència-pregó a càrrec de l’il·lusionista Jorge Luengo -gratuït amb retirada d’invitació prèvia; les representacions teatrals ‘Bona gent’, amb Quim Masferrer; i ‘El aguafiestas’, amb Josema Yuste i Santiago Urrilade, en ambdós casos al preu unitari de 5 euros; i la presentació del llibre ’Amunt el teló. 25 anys de la Corriola Teatre’, que inclourà la representació de l’obra ‘Els Superherois de les Armilles Vermelles’, a càrrec de la secció júnior de la Corriola Teatre, en un acte gratuït amb retirada d’invitació prèvia. En tots els casos, les localitats ja estan disponibles a poblamafumet.koobin.cat només per a les persones empadronades a la Pobla i, més endavant, s’obrirà l’accés a les entrades al públic general.

Així mateix, també estan disponibles a poblamafumet.koobin.cat -i en aquest cas obert a tothom qui estigui interessat- els tiquets gratuïts per a l’obra teatral ‘Dos més dos’, que tindrà lloc aquest proper dissabte a les 20 h al Casal Cultural; i les entrades per al Concert solidari d’estiu que Rosario oferirà la nit del 16 de juliol. En aquest cas, les entrades tenen un preu de 15 euros.

El programa complet dels actes de la Festa Major de Sant Joan la Pobla de Mafumet ja està disponible a l’app femPobla!, a la pàgina web i als perfils municipals a les xarxes socials.

Redacció