.

El Pasbus o el Cridabus ja funcionen en altres municipi del Tarragonès i també del Baix Penedès. Foto: Cedida

El ple de l’Ajuntament de la Pobla de Montornès ha aprovat l’ampliació del servei de transport municipal els dissabtes, així com la  implantació d’un servei de bus a demanda anomenat Cridabús i Pasbús, així com una nova targeta multiviatge Jove.

El Cridabús és un sistema que vol intentar reduir les habituals situacions de baixa utilització que pateixen els busos de grans dimensions que fan els recorreguts per les urbanitzacions del municipi, donat que, molt sovint, es completen els recorreguts sense que hi hagi demanda de viatgers. El sistema del Cridabús vol estalviar despeses i ser més sostenible, mantenint l’autobús esperant a la parada de Mas Soler i acudint només a recollir passatgers a cada parada si hi ha alguna petició. En cas de no haver-hi sol·licituds, el vehicle restarà aturat a la parada esmentada per garantir el compliment de l’horari, fins que sigui l’hora per tornar a reemprendre el recorregut, assegurant així una circulació eficient i puntual del servei.

El servei de sol·licituds del Cridabús és podrà realitzar fins a 10 minuts abans de l’hora prevista del pas de cada autobús i és podrà fer per telèfon o per WhatsApp. Aquest servei, més personalitzat i sostenible, també resulta més econòmic i això permetrà ampliar el servei de bus als dissabtes amb el nou Pasbús sense cap cost addicional.

El nou programa Pasbús, operarà els dissabtes amb unes freqüències d’horari establertes –matí, migdia i vespre– oferint als ciutadans la possibilitat de sol·licitar el transport a demanda per als seus desplaçaments dins del municipi, així com també a localitats properes com ara Torredembarra.


Altres notícies:


Per tal de donar a conèixer el funcionament i la posada en marxa del bus a demanda que entrarà en funcionament l’1 de juliol, l’empresa Autocars Penedès farà, conjuntament amb l’Ajuntament de la Pobla, una campanya informativa amb el bus comunicador.

Les novetats en el serevi d’autobús munciipàl no s’acaben aquí, donat que, per tal de promoure la mobilitat sostenible i fomentar l’ús del transport públic entre els joves del municipi en edats compreses entre els 12 i 25 anys, s’ha proposat la creació d’una targeta multiviatge Jove amb un cost per viatge de 0,50 €.

Les tarifes del transport de viatgers regulades per l’ajuntament són les següents:

Majors de 65 anys: 0.50 €/viatge

Usuaris amb discapacitat igual o superior al 33%: 0.50 €/viatge

Joves de 12 a 25 anys: 0.50 €/viatge

Transport escolar amb monitora: 0.28€/viatge (10€/mes)