.

Representants de la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre i el Priorat, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN

Representants de la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre i el Priorat, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN

L’anunci de millores en els serveis de rodalies de diversos de Catalunya i, especialment, al Camp de Tarragona, ha provocat la indignació de la Plataforma Trens Dignes (PTD) que considera un “insult” i una “nova falta de respecte” l’exclusió dels ciutadans de a les Terres de l’Ebre i el Priorat d’aquesta ampliació de serveis. La PTD havia presentat aquesta mateixa setmana un document reivindicant, precisament, la integració de les Terres de l’Ebre als serveis de rodalies de Tarragona i la integració tarifària. Creuen que les mesures que ha relatat el conseller de Territori i Sostenibilitat no difereixen gaire de les seves i demostren que les seves demandes són “assumibles tècnicament i econòmicament”.

Consideren, així, que implementar les mesures que exigia, com prolongar alguns combois amb sortida i arribada a Cambrils -que a partir de juny s’allargarà fins l’Hospitalet de l’Infant- fins a estacions del territori, o rebaixar els preus del bitllet fins a Barcelona, en molts casos per sobre dels 30 euros l’anada i tornada, són qüestió de “voluntat política”. Una “escandalosa diferència” i un “greuge comparatiu”, recorden, respecte territoris pròxims com el Camp de Tarragona així com les comarques de Girona.

La Plataforma ha tornat a sol·licitar de nou una reunió amb el conseller Vila i el director general de Mobilitat, Ricard Font, per trobar solucions a aquesta situació i debatre, “amb calma”, el seu document de propostes. També han instat a la delegació del Govern a les Terres de l’Ebre a “agilitzar” les reunions amb les administracions locals i entitats del territori per acordar una posició de reivindicació unitària al respecte.

/* JS para menú plegable móvil Divi */