.

La plataforma Gènere Lliure, formada per persones a títol individual i per col·lectius com H2O (Col·lectiu Gai, Lesbià, Bisexual i Transsexual del Camp de Tarragona) i FLG (Associació de Famílies Lesbianes i Gais) presenta a l’Ajuntament de Tarragona una moció perquè s’inclogui en l’ordre del dia del Ple Municipal del proper 17 de novembre, l’objectiu de la qual és millorar la inclusió de les persones amb identitats degènerediverses (és a dir, persones transgènere no binàries) a la ciutat. Tot això en el marc del dia de la Memòria Trans* del 20N.

La moció inclou referències a la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals transgèneres iintersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, així com a diverses referències a titulars de diversos mitjans de comunicació que anuncien les legalitzacions d’un tercer gènere en diversos països.

Els objectius concrets de la moció són aconseguir, en primer lloc, la demanda d’una educació sexual a les escoles que sigui inclusiva i no cissexista, i no centrada només en les relacions heterosexuals. També es demana la visibilització de l’existència del SAI (Servei d’Atenció Integral), que es dedica a atendre àmpliament les necessitats d’aquelles persones LGBT+ de la ciutat.

Així mateix, es demana la creació de lavabos universals, no separats per gènere, per evitar la discriminació de persones que no s’identifiquen ni com a home ni com a dona (és a dir, persones no binàries) i s’aspira al reconeixement d’aquestes identitats, entenent, tot i així, que això no és competència directa de l’Ajuntament, tot i que es remarca la importància que aquest, en la mesura que pugui, no les discrimini en l’àmbit de les seves polítiques.

A banda, al voltant del dia 20 de novembre, en què es recorden aquelles persones trans* que han perdut la vida degut a la transfòbia, Gènere Lliure organitza pel divendres 17 a les 19h al Casal Popular de la Sageta de Foc (C/ De la Nau, 11) un cinefòrum en què es projectarà el documental ‘Guerriller@s’ i posteriorment un sopar per celebrar el primer aniversari de la plataforma. Pel dissabte 18 de novembre se celebraran al Teatre Tarragona les Primeres Jornades Trans* de la ciutat de 10 a 14h, amb taules rodones sobre diverses temàtiques del col·lectiu trans*.