.

.

TOTS 21


Els membres de la PAH, simulant anar a la platga dvant una oficina bancària de Barcelona. Foto: PAH

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha protagonitzat aquest dimecres noves accions reivindicatives a Barcelona, Blanes i Tarragona.

També s’han mobilitzat en desenes de municipis de l’Estat espanyol. Les accions s’han dut a terme per donar suport a la seva proposta de llei d’habitatge, presentada el passat mes de març al Congrés. Amb aquesta llei, la plataforma vol garantir el “descans real” per a totes les persones que pateixen l’emergència habitacional, així com demanar més drets col·lectius en matèria d’habitatge. La proposta recull mesures per acabar amb els desnonaments, les deutes de per vida, els lloguers impagables, els habitatges buits i els talls de subministres.

Els activistes han decidit convertir les oficines en “platges” com a forma de protesta front als directius de bancs i subministradores. “Estan de vacances als seus iots mentre continuen produint-se 173 desnonaments cada dia”, ha destacat Luís Sanmartin, portaveu de la campanya de la llei d’habitatge de la PAH a Barcelona.

També ha remarcat que, actualment, un 11% de la població està patint pobresa energètica. Per això, des de la plataforma han reivindicat la necessitat que la nova llei arribi a totes les famílies afectades. “Volem que les propostes estiguin recollides i garanteixin una seguretat a la que puguin adherir-se totes les famílies de l’estat”, ha explicat Luis Sanmartí.