.

.

TOTS 21


El nou Parc Infantil a la Plaça Verdaguer està gairebé enllestit

El nou Parc Infantil a la Plaça Verdaguer està gairebé enllestit

Les obres que donaran lloc a un nou Parc Infantil a la Plaça Verdaguer ja estan gairebé enllestides en aquesta cinquena setmana de tasques, tot i que la previsió inicial marcava una durada de tres setmanes. Ja és visible el paviment de cautxú i els elements de joc estan col•locats per estrenar.

Les obres de remodelació de la plaça Jacint Verdaguer amb un pressupost de 35.870€ van començar el passat 20 de gener, reduint les dues jardineres d’obra de grans dimensions, i creant dos bancs de formigó amb lames de fusta com a seients, deixant una gran zona central dedicada als jocs infantils pels més petits.

Les obres han consistit en una demolició de part de la jardinera

Les obres han consistit en una demolició de part de la jardinera

Aquesta àrea infantil conté dues zones separades visibles i diferenciades pel color del paviment de cautxú que simula una illa envoltada de mar amb els colors blau d’aigua on hi ha dues molles amb motius marins com una balena i cavallet de mar, que ja estan col·locats amb els plàstics per estrenar com també un petit vaixell i un balancí. A la zona marró clar de la sorra en canvi, un tobogan en forma de castell.

Les dues molles tenen uns seients ergonòmics i manetes de polietilè. El balancí és de fusta laminada de pi silvestre amb una peça de contraxapat de color blau. El castell-tobogan, d’unes dimensions de 2,2 x 1,3 metres i 1,2 metres d’alçada, estarà format per una torre de 60 centímetres d’alçada amb tobogan (per a nens d’1 a 4 anys) i una escala d’accés. Cada element de joc comptarà amb cartells informatius de les edats d’ús.

Imatge del transcurs de les obres

Imatge del transcurs de les obres

Les obres han consistit en una demolició de part de la jardinera per crear un banc de 21 metres lineals de mur de bloc de ferro i formigó amb un acabat amb lames de fusta tropical seguint el mateix disseny de la plaça i crear un paviment de seguretat de 4 centímetres de gruix per poder esmorteir les possibles caigudes segons marquen les directrius de la Norma EN 1177. Fins ara hi havia un terra de granit.

Es preveu que el parc pugui estrenar-se en una o dues setmanes

Es preveu que el parc pugui estrenar-se en una o dues setmanes

La regidora d’Espais Públics, Ivana Martínez, havia comentat que “és una plaça molt cèntrica, en una de les principals zones comercials de la ciutat i amb un gran percentatge de població infantil, i comptava amb un dèficit de jocs infantils. Aquest projecte mira de canviar aquesta situació”.

Es preveu acabar d’instal•lar els elements pendents i poder-la estrenar entre una i dues setmanes.

-Adrià Recasens-