.

La Fira Aproxima’t de Tarragona està de celebració: després dels dos anys de pandèmia aquest 2022 se celebrarà Sant Joan amb una segona edició de l’esdeveniment. El proper dissabte 18 de Juny, la Plaça del Rei de Tarragona es convertirà així en un petit oasi de foment del consum de proximitat i KM. 0, amb una desena de parades de productes del Camp de Tarragona, la II Mostra de Cervesa Artesana i la Gran Encroquetada Popular, a càrrec del Casal Popular Sageta de Foc.

Entre els paradistes que es troben a la Fira, ja han confirmat la seva presència les tres cerveseres arestanes del Camp de Tarragona que van ser presents en 2019 (Ona, Les Clandestines i Kesse), així com una desena de petites productores de proximitat, com Kombucha La Valiente (Alcover), L’Horta de la Bassa (La Febró), Avellanes de La Solana (La Febró), Vinya Janine (Rodonyà), Espècies a Mà (Tarragona), Formatgeria Mas d’Eroles (Urgellet), Cooperativa Soca-Rel, Menjamiques, Fruits del Gaià (Bràfim – La Brostada), Forn de Mont-ral, Flors de Brugent (Farena), Cutlius Gaià o La Garrofina, entre d’altres.

Una de les activitats més esperades de la Fira és la Gran Encroquetada Popular, que en 2019 va distribuir 800 croquetes amb 10 receptes diferents, totes elles elaborades amb productes de proximitat i KM 0. De fet, els organitzadors de la Fira admeten que aquell any van “morir d’èxit”. En aquesta segona edició de la Fira Aproxima’t no volen cometre el mateix error i aviat anunciaran “una xifra rècord de croquetes a l’hora del vermut de dissabte”.

A més, la Fira Aproxima’t 2022 també comptarà amb un Sopar Popular a la Fresca a base de mandonguilles menorquines de Sant Joan, tota una declaració d’intencions de l’organització per donar el tret de sortida a les celebracions del solstici d’estiu.

Durant tota la Fira, que es celebrarà durant el matí i la tarda-vespre de dissabte amb un descans a l’hora de dinar, també s’han organitzat diferents activitats, com un taller d’ungüents d’hipèric de Sant Joan o un tast especial de cervesa artesana, a càrrec de les companyies locals que estaran servint el seu producte durant tot el dia.

A més, el servei de barra de la Fira comptarà també amb productes de proximitat que substituiran els clàssics refrescos comercials amb una beguda popular com La Kombucha. La Fira també ha anunciat que el vi oficial d’aquest 2019 serà el de Vinya Janine, un petit celler de producció ecològica de Tarragona.

Redacció