.

Imatge de la presentació del 29è Festival Internacional de Música. Ftot: Cedida

Imatge de la presentació del 29è Festival Internacional de Música. Ftot: Cedida

La Plaça de l’Església d’Altafulla serà una vegada més el marc idoni que acollirà del 6 al 27 d’agost el 29è Festival Internacional de Música d’Altafulla, que organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona. En aquesta edició, es repeteix el format de sis actuacions que acollirà el marc incomparable d’una plaça amb una sonoritat especial, tal i com ha subratllat l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, que ha recordat un cop més que “Altafulla segueix apostant per la cultura i vol esdevenir capital cultural del Baix Gaià”. L’acte de presentació ha estat aquest matí a la plaça de l’Església i ha estat presidit per l’alcalde Fèlix Alonso; la regidora de Cultura, Montse Castellarnau, i l’adjunt a la direcció artística, Josep Maria Recasens.

El concert inaugural del festival serà aquest dissabte amb la música de “L’Orquestra de Cambra Terrassa 48”, amb el solista de violí Joaquín Palomares que, d’entre altres peces interpretaran “Les quatre estacions portenyes” de Piazzola, en la primera part i música dels Beatles, tancant amb K. Jenkins la segona part. L’adjunt a la direcció artística, a càrrec del prestigiós flautista Claudi Arimany, Josep Maria Recasens, ha avançat que s’espera una bona entrada per a tots els concerts i ha destacat “Els 6 concerts de Brandemburg” que s’interpretaran.

El festival combina la música de veu i els concerts de cambra i totes les actuacions són a la plaça de l’Església a les 22h. La regidora de Cultura, Montse Castellarnau, ha remarcat la potencialitat que té aquest festival amb el marc incomparable de la plaça de l’Església, que combina al mateix temps amb la voluntat de seguir treballant per la cultura i apropar-la a tots els públics.

Divendres 12, l’orquestra Camerata J.S. Bach, amb reconeguts solistes (Claudi Arimany, a la flauta; Glauco Bertagnin, al violí; Simone Pagani, al clavicèmbal; Matteo Martinelli, Luigi Sala i Davide Brecioni, oboès; Giorgio Versiglia, al fagot; Davide Scompero, a la trompeta, i Ezio Rovetta i Alessandro Valoti, a les trompes) interpretaran la primera part (1, 5 i 2) dels 6 concerts de Brandenburg, obra cabdal de la música instrumental de tots els temps, composta per J.S. Bach l’any 1721.

El dissabte 14, la reconeguda soprano Paola Antonucci, el flautista Massimo Mercelli i el Pianista Lorenzo Bavaj ens portaran “el virtuosisme de l’òpera italiana”, amb obres de Donizetti, Puccini, Verdi, Bizet, Bellini, Saint-Sains, Chopin i Mozart.

El dimarts 16, l’orquestra Camerata J.S. Bach, la segona part dels concerts de Brandenburg (6, 3 i 4), amb reconeguts solistes (Claudi Arimany i Eduard Sánchez, a les flautes; Glauco Bertagnin, Matteo Mazzaro i David Mazzacan, als violins; Andrea Maini, Ignasi Ferrer i Joaquim Badia, a les violes; Giuseppe Bartutti, Esther Vila i Manuel M. Fresno, als violoncels, i Simone Pagani, al clavicèmbal).

El dimarts 23, “Gran recital de piano”, a càrrec de l’excepcional pianista Franceso Nicolosi, que interpretarà obres d’Scarlatti, Mozart, Thalberg i Liszt.

I el dissabte 27, en el darrer del concerts, el gran guitarrista Javier Garcia Moreno ens portarà “La millor música per a guitarra”, amb peces d’Albéniz, Sor, Tàrrega, Turina i Ginastera.

Per a aquesta nova edició, s’ha creat un nou portal web que identifica clarament el festival sota el nom de www.fimaltafulla.cat. Pel que fa les entrades, s’ha reduït considerablement el preu dels paquets promocionals, que queda de la següent manera:

Preus i venda d’entrades

Entrada un concert, 15€; Pack 4 concerts, 49€; Abonament festival, 59€.