.

.

TOTS 21


Programa Dia Internacional Discapacitats

Programa Dia Internacional Discapacitats

Demà, 3 de desembre, és el Dia Internacional de les persones amb discapacitat i la Plaça de la Font acull els actes centrals de commemoració.

El dia començarà a les 10 del matí amb una fira d’entitats, a les 10:30h hi haurà tallers participatius “Iguals en la diferència” organitzats per la Federació Mestral-Cocemfe. A continuació, el Projecte Mirasona de l’Institut Municipal d’Educació, amb la col·laboració del saxofonista Xavier Pié, realitzarà un taller musical amb escolars de la ciutat. El matí finalitzarà, a les 12:30h, amb la lectura del Manifest per part de membres de les entitats del Consell Municipal de la Discapacitat i que comptarà amb l’assistència del tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor.

Programa Dia Internacional Discapacitats

Programa Dia Internacional Discapacitats

Enguany, l’Ajuntament i el Consell Municipal de la Discapacitat han organitzat la Setmana amb la persones amb discapacitat, fins al dia 5 de desembre s’ha programat activitats festives i reivindicatives, taules rodones i xerrades, projeccions de diversos vídeos de reflexió a l’entorn de la discapacitat. Tal i com explica el tinent d’alcalde és important “no només programar actes divulgatius que permetin que les persones i les entitats expliquin i promoguin el què fan, sinó també sensibilitzar i ajudar a trencar molts dels obstacles i dificultats que encara tenen les persones amb discapacitats”. El fil conductor de la celebració és el text de la Convenció Internacional de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que va ser aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides el 13 de desembre de 2006 i feta llei a l’Estat Espanyol el 30 de març de 2007.