.

.

TOTS 21

•Excel·lents resultats d’un esdeveniment que multiplica les sinergies entre els cellers de la DO Tarragona i el Mercat Central de Tarragona

• Excel·lents resultats d’un esdeveniment que multiplica les sinergies entre els cellers de la DO Tarragona i el Mercat Central de Tarragona

Tarragona va tancar aquest diumenge al vespre la Fira del Vi de la DO Tarragona més multitudinària de les 21 edicions que s’han fet fins a la data. El canvi d’emplaçament de la Rambla Nova fins a la Plaça Corsini i la col·laboració entre el Consell Regulador de la DO Tarragona i el Mercat Central de Tarragona han estat fonamentals per entendre el  creixement i la bona sintonia existent, que ha de permetre continuar treballant en una línia similar d’ara endavant, fins i tot incrementant les activitats complementàries per assolir que aquesta fira es converteixi finalment en un gran esdeveniment de la ciutat que atragui visitants d’altres poblacions.

La xifra de pacs de degustació comercialitzats en aquesta edició respecte a la de l’any passat confirma clarament l’èxit assolit. Les dades ofereixen un creixement espectacular: un 30% més que en la darrera edició, situant-se per damunt dels 4.200 tiquets venuts i 600 copes extres, que signifiquen més de 21.000 tastos de vi durant les tres jornades. Aquestes fan referència només a les 4.800 persones que directament van comprar tiquets, perquè són moltes més les que van passar per la Plaça Corsini durant les tres jornades.

Des del Consell Regulador de la DO Tarragona es valora molt positivament l’emplaçament dels cellers i els expositors a la Plaça Corsini, ja que la seva disposició permet que es configuri com una plaça del vi amb la vintena d’estands dels cellers i la resta d’expositors i el públic al centre, fomentant també la interrelació. “No es tracta només de destacar les xifres. Les xifres són molt importants però també és aconseguir que els tarragonins i els visitants es facin seva la fira i la converteixin en un esdeveniment de ciutat fixe al calendari, com ho poden ser altres actes molt consolidats”, assenyalen fons del consell regulador.

També afegeixen un altre fet molt positiu com és la presència del públic jove. “Hem vist com molt joves amb edats que poden oscil·lar entre els 25 i els 35 anys han passat per la Fira del Vi i s’han interessat pels cellers i també per la seva oferta enoturística. Sempre parlem de la importància que el consumidor del futur sigui conscient del que significa el món del vi i creiem que ho estem aconseguint”. Des de la DO Tarragona també destaquen el bon ambient que es va generar amb la participació de tres dj’s que van amenitzar les tardes de dissabte i diumenge i les excel·lents sinergies entre el Mercat Central i els establiments del sector de la restauració del voltant de la Plaça Corsini que “no han de veure la fira com una competència sinó com un aliat i en aquest sentit la major part de les terrasses i bars van treballar molt durant els tres dies de la Fira”.

Les valoracions del Mercat Central

Per la seva part, la valoració des del Mercat Central de Tarragona també ha estat molt positiva. Segons la fins ara regidora i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando “ha estat un èxit en la seva nova ubicació i nou format. Des de l’empresa municipal Espimsa ho valorem molt positivament perquè considerem que referma i confirma el concepte que hem treballat insistentment, un concepte gastrocultural d’aquest espai comercial a cel obert que té en el Mercat Central el seu principal eix dinamitzador”. Pel que fa a la valoració dels paradistes del Mercat que van participar en la fira aquesta és molt positiva, ja sigui en indicadors qualitatius com en els quantitatius. En conjunt més de 10.000 racions s’han servit durant tres dies. Segons els paradistes ha estat una primera experiència que segur que es podrà millorar en el futur.