.

Reyes Martí i Bernardo Granados, gerents de la Pirotècnia Martí de Burriana, sostenen el primer premi. Foto: Ariadna Escoda

La pirotècnia castellonenca Martí guanya el primer premi del Concurs Internacionals de Focs Artificials de Tarragona.

L’empresa, guardonada en les tres edicions en què ha participat al certamen, també s’ha endut el premi especial Festa de Granollers – Trofeu Blancs i Blaus.

Segons Reyes Martí, gerent de l’empresa, l’aposta per una forma no clàssica de disparament i un final “molt diferent” amb l’esclat d’un arc de Sant Martí els ha valgut el reconeixement. Pirotecnia del Mediterráneo, que va patir una explosió a la seva fàbrica aquesta setmana, ha quedat en segona posició, seguida per la pirotècnia Turis i la italiana Santa Chiara.

D’altra banda, la neteja de l’entorn s’ha ajornat fins que millorin les condicions marines per aquesta tasca.

En el discurs de cloenda de l’acte, l’alcalde ha volgut destacar la trajectòria del concurs, que amb 31 edicions, “ha anat teixint vivències i records de tots els tarragonins i tarragonines”. L’alcalde ha felicitat la pirotècnia guanyadora, tot recordant el “ple, amb tres victòries en tres participacions” i també ha fet menció específica a l’esforç i al compromís amb Tarragona de la Pirotecnia del Mediterráneo, que ha participat en el certamen en unes circumstàncies difícils, després de l’explosió a una caseta de fabricació de l’empresa, i ha desitjat la ràpida recuperació dels dos ferits en l’accident.

El batlle tarragoní, Rubén Viñuales,  ha volgut agrair la presència de les quatre pirotècnies, la feina del jurat i de tot el personal de l’organització, la “cobertura extraordinària” que han fet els mitjans de comunicació, la tasca dels diferents cossos que han assegurat el bon funcionament del Concurs (Guàrdia Urbana, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra, Policia Portuària, Guàrdia Civil, Salvament Marítim, Bombers o Creu Roja, entre d’altres), el treball de la Societat d’Exploracions Submarines (SES), la complicitat del soci principal, l’Ajuntament de Granollers, i els treballs de neteja del departament de Neteja de l’Ajuntament, de la Fundació Onada i de la SES Tarragona.