.

.

TOTS 21


Protagonistes i organitzadors de la Baixada del Pajaritu aquest matí

Protagonistes i organitzadors de la Baixada del Pajaritu aquest matí

S’apropa Carnaval 2014 i amb ell un dels actes més populars i bojos, la IX Edició de la Baixada del Pajaritu dissabte 01 de març, que enguany compta amb fins a 11 propostes al voltant de l’acte principal amb què va néixer, la baixada d’andròmines. Organitzada com sempre per la Pipel Entertainment i amb la col·laboració de gairebé 50 entitats, empreses i professionals amb el lema d’enguany és “Els passos importants es solen fer sobre rodes”

Amb aquest sentit l’entitat tarragonina ha volgut presentar el programa aquest matí al mític bar MotoClub de la Rambla Nova on fins al 2 de març podrà veure’s el cartell promocional a les taules de la terrassa. Una imatge dissenyada pel jove tarragoní Edu Polo, autor també del disseny d’aquest any de la carpeta de la URV i de l’últim cartell de la Colla Jove, entre d’altres.

Jordi Viñolas, representant de la Pipel, ha avançat que enguany “la gresca” comença abans. D’aquesta manera divendres 21 de febrer s’ha fet una col·laboració amb l’Àrea de Joventut per dur a terme a l’Espai Kesse una sessió fotogràfica de tots els participants amb el fotògraf tarragoní David Oliete i un taller de cuina “com a excusa per engrescar i interactuar entre els participants i que es coneguin” comenta. Les inscripcions s’obren el dimarts vinent a la web de l’entitat.

Imatge promocional a les taules del MotoClub

Imatge promocional a les taules del MotoClub

Enguany l’ambientació anirà a càrrec d’una altra jove entitat tarragonina, Balls a Plaça, que traslladaran la seva experiència i espectacle de la Plaça dels Sedassos a la Plaça de la Pagesia i gestionaran el ball del confeti a la Cerimònia Inaugural de divendres 28 de febrer a la tarda.

La ‘Village Pajaritu’ canvia enguany de nom a ‘Village Smart Mediterranean’ amb la terminologia de moda a la ciutat.

La baixada del Pajaritu seguirà la mateixa mecànica a les 12h de dissabte 1 de març tot i que enguany s’amplia de tres a quatre categories. D’aquesta manera a més de la modalitat ‘coixinet’, ‘a pel’ i ‘sobre rodes’, també el model ‘amfibi’ en col·laboració amb el Grup Alverna que organitza la travessa d’andròmines de Sant Magí amb premi a aquella que sigui capaç d’anar per terra durant la baixada i també sobre el mar a les festes del patró a l’estiu.

A les 13h tindrà lloc el vermut popular i entrega dels trofeus.

Trofeus obra d'Àngels Cantos, autora d'alguns elements del Seguici Petit

Trofeus obra d'Àngels Cantos, autora d'alguns elements del Seguici Petit

Trofeus a càrrec de l’autora dels elements del Seguici Petit

Àngels Cantos, tarragonina de reconeguda trajectòria per ser autora de les reproduccions d’alguns dels elements del Seguici Petit com el Negritu i la Negrita, Gegants Moros, drac i cucafera petits ha dissenyat els trofeus d’enguany. Aquests, “inspirats en els Òscars de Hollywood molt fashions” comenta, consisteixen en ous daurats amb purpurina i plomes blanques. Segons Cantus “l’ou representa el que ha de sortir, els pajaritus, els guanyadors, i les plomes el niu en que reposen, tot molt carnavaleru” explica.

Enguany hi ha sis categories enlloc de dotze “per ser més pràctics” comenta Viñolas i “com sempre el jurat tindrà en compte no la velocitat sinó la posada en escena”.

Finalment diumenge al migdia una proposta teatral al Teatre Metropol  per a tota la família on s’explicarà el concepte de Carnaval tractant de recuperar “el seu sentit crític, transgressor i de disbauxa”

-Adrià Recasens-