.

.

TOTS 21


La pregonera, amb l’alcalde i la vara per encendre la tronada. Foto: Tarragona21

Conxa Torres, amb familiars i amics. Foto: Tarragona21

La pedagoga riudomenca Conxa Torres, presidenta de la Comissió Deontològica del Col.legi de Pedagogs de Catalunya, ha encetat la Festa Major de Sant Jaume de Riudoms amb un pregó en el que ha evocat la seva infantessa als racons del poble. Torres s’ha encarregat després d’obrir foc, d’encendre la tronada d’inici de les festes.

La doctora en edagogia i professora de la URV evocava com la mainada esperava un any l’arribada de la Fira per pujar als desitjats ‘cavallitos’, com es mullaven els peus al barranc i com passaven les tardes de diumenge al cinema suportant les pel.lícules ‘de l’Oeste’. ‘Riudoms és un poble viu, particiatiu, solidari i compromès’, incidia amb una perfecta dicció pròpia de la professió.

L’alcalde, Sergi Pedret, l’ha precedit en el parlament recordant que la Festa Major ofereix activitats per a totes les edats. Justament des de fa tres anys, la Festa Major de Sant Jaume ha canviat completament el seu enfoc, agafant una gran embranzida, omplint d’actes diverses jornades i deixant enrera altres èpoques en què es vivia de manera molt més austera.

Les Ulé Barraques s’han convertit en la descoberta del que seran grans grups i enguany vénen els Catarres. Diumenge tindrà lloc un dels actes centrals, també nou els darrers anys, amb la comitiva del Seguici festiu.

Més informació en aquest enllaç.