.

Ell president d’Arons, Eduardo Abenojar, el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, i el secretari d’Arons, Germán Rueda, durant la presentació pública de l’entitat el passat mes de març. Foto: ACN

L’Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS) valora de forma positiva l’ampliació d’usos del certificat Covid que el Govern de la Generalitat ha anunciat aquest dimarts 23 de novembre. Des de l’entitat veuen amb bons ulls que el certificat sigui un requisit d’accés a bars i restaurants sempre que això suposi no haver de patir noves restriccions en un període de l’any de vital importància per al sector a Salou. Així mateix, demana que s’agilitzi el sistema actual per a que el seu ús sigui més senzill i ràpid.

Eduardo Abenójar, president d’ARONS, posa en relleu la importància de les pròximes dates per al sector i explica que els negocis ja han començat a tancar reserves de menús d’empresa i de Nadal, així com a vendre entrades per a les festes de Nadal i Cap d’Any. «Aquestes festes poden servir a moltes empreses per millorar els resultats d’un 2021 que ha estat molt complicat. Assumir noves restriccions d’horaris o aforaments ara seria un cop massa dur», exposa.

Des d’ARONS, que representa prop d’un centenar d’empreses de restauració i oci nocturn de Salou, creuen que ja s’ha demostrat en les anteriors onades que tancar negocis no frena els contagis. «Hem d’aconseguir que les nostres activitats siguin segures i això passa per garantir que tothom que accedeix als locals ho faci amb la pauta de vacunació completa o amb un test negatiu. Si el certificat Covid pot ser una eina útil per frenar aquesta escalada de contagis que estem vivint, endavant», afegeix Abenójar.

D’altra banda, per garantir el bon funcionament del certificat Covid a bars i restaurants, des d’ARONS exigeixen una millora substancial en el sistema actual, així com la implantació de l’aplicació mòbil promesa per la Generalitat —ara es valida el certificat a través d’una pàgina web—. Després de l’experiència de discoteques i bars musicals, que treballen amb el certificat Covid des del passat 8 d’octubre, l’associació considera que cal una aplicació més àgil i senzilla per tal que la validació dels certificats no suposi una gran pèrdua de temps tant per als clients com per als treballadors.

Què es ARONS?

L’Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS) neix el 2021 com una nova eina per donar suport i defensar les empreses locals després de la greu crisi que la pandèmia ha ocasionat en el sector. ARONS aglutina més del 70% dels locals de restauració i oci nocturn de Salou, amb més de 50 restaurants, una vintena de bars i 14 discoteques i bars musicals associats des de la seva creació. Tots ells donen feina a unes 1.200 persones de manera directa, la qual cosa converteix les reivindicacions de l’entitat en una lluita vital per al teixit econòmic local.

Redacció