.

.

TOTS 21

Espectacular escena final de la representació del 12 d'octubre

La tarragonina Passió de Sant Fructuós, l’escenificació martirial que té lloc a la ciutat cada dos anys per commemorar el martiri i mort, a l’arena de l’Amfiteatre, del bisbe Fructuós i els disques Eulogi i Auguri, està traspassant fronteres més enllà de Catalunya. Avui s’ha constatat en la presentació del DVD que recull les espectaculars escenificacions que van tenir lloc el 12 d’octubre al Tarraco Arena Plaça. L’impacte que va provocar l’obra ha despertat l’interès de nombroses comunitats religioses i laïques de l’Estat espanyol i de diferents països llatinoamericans, com Colòmbia o Argentina, algunes de les quals volen assistir a la representació que es farà, de nou a l’Amfiteatre, en 2015.

L’organització de la representació, l’Associació Cultural Sant Fructuós, s’està plantejant fer una versió en castellà de la representació pública de 2015 donat l’interès que està despertant en comunitats espanyoles i llatinoamericanes, ha afirmat avui a Tarragona21 el seu president, Andreu Muñoz. El DVD, en versió castellana, ha estat presentat aquest matí a l’Antiga Audiència. Justament, l’edició castellana obeeix a l’interès que està provocant fora de Catalunya.

El DVD que ha estat presentat avui

“El desencadenant de l’interès per la Passió de Sant Fructuós han estat les dues representacions que vam fer al Tarraco Arena el passat octubre, en el context de la beatificació dels 522 màrtirs de la fe'”, ha dit Muñoz. “Sense cap mena de dubte, el públic va quedar astorat i des d’aleshores hem rebut moltes felicitacions, mostres d’interès i fins i tot la voluntat de venir a Tarragona a tornar a veure l’obra”. Unes 6.000 persones vingudes d’arreu van assistir a l’escenificació, que al Tarraco Arena Plaça va afagar unes dimensions espectaculars.

La peça clau de la promoció serà ara la distribució del DVD, ha dit Muñoz. L’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha informat durant l’acte que des de la seu tarragonina es distribuirà el vídeo enviant còpies arreu de l’Estat, “a postuladors, superiors religiosos” i altres persones, que estan mostrant el seu interès. “És impressionant l’impacte que està tenint la beatificació a internet”, ha dit Jaume Pujol. No es tracta només de promocionar la Passió, sinó el conjunt de Tarragona com a destinació turístico-cultural. Precisament, l’any passat es va crear a Tarragona una nova ruta turística sobre els primers cristians.

Aquest impacte pot provocar també que alguns actors principals de l’obra hagin de ser doblats per disposar d’actors en la versió catalana i castellana durant les escenificacions de 2015, ha apuntat al seu torn Andreu Muñoz.

La presentació del vídeo ha estat emotiva, una emoció que ha viscut el propi Arquebisbe, com ha reconegut. Hi han assistit l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i diversos consellers municipals, més autoritats eclesiàstiques de l’Arquebisbat i la Catedral.

El DVD, de 60 minuts de durada, recrea l’obra, usant imatges de les dues representacions del Tarraco Arena Plaça, més l’assaig general. En aquest darrer cas les càmeres es van poder acostar més als actors i a les escenes en no haver-hi públic a les grades. Això provoca que puguin ser reconeguts molts actors que hi participen.

L’esclat final de l’obra, amb l’encesa col·lectiva de 3.000 espelmes per part del públic, és el punt culminant.

J. Garcia