.

L'afectació dels residus incontrolats a la Part Alta s'ha reduït ostensiblement

L'afectació dels residus incontrolats a la Part Alta s'ha reduït ostensiblement

La Part Alta de Tarragona és un de les zones més turístiques i d’interès històric i patrimonial de la ciutat. Per la qual cosa durant l’any rep molta afluència de visitants, ja sigui tarragonins o turistes. Degut a la idiosincràsia d’un dels barris més antics d’Europa és fàcil que s’ hi acumulin residus de tipus incontrolat la majoria llençats a la via pública i fora de les papereres mòbils. És per això que, atenent la informació facilitada pel consistori, la Part Alta ha fet una millora substancial en relació als residus incontrolats.

Així, fins al 2014, la Part Alta registrava uns 3.000 quilos de residus incontrolats, que significaven més de mil tones l’any. La xifra, però, s’ha frenat ostensiblement des de l’inici del 2014, en que els quilos diaris de residus incontrolats han passat dels 3.000 a tan sols 800. Unes dades que permeten el consistori tarragoní fer una projecció de les tones que es recolliran en acabar el 2014, i que se situen en les 295. Molt per sota dels registres actuals.

“Abans de la campanya iniciada per aquest motiu, es recollien uns 3.000 kg al dia, per tant, la incidència en aquesta zona de la ciutat ha estat molt positiva. Fins ara s’han informat de manera personalitzada a més de 2.300 ciutadans i comerciant però encara hi ha un petit nombre de persones incíviques”, ha descrit la regidora de la Part Alta, Begoña Floría.

Això suposarà una inversió de 80.000 euros l’any 2014, si se segueix aquesta tònica. També significa que s’ha de destinar un vehicle motoritzat al matí, un a la tarda i un altre a la nit, amb els seus corresponents conductors. Diners i recursos que, segons ha subratllat l’Ajuntament, es podrien destinar a una altra cosa. Els 18 punts crítics, s’han reduït a 7, sent les hores de nit el moment àlgid dels infractors.

L’Ordenança General de Convivència ciutadana i ús dels espais públics de la ciutat de Tarragona determina que la brossa i les deixalles s’han de dipositar en els contenidors corresponents, contingudes en bosses homologades que evitin la seva dispersió, i en l’horari fixat per l’Ajuntament.

/* JS para menú plegable móvil Divi */