.

Parròquia de Sant Joan de Tarragona

Parròquia de Sant Joan de Tarragona

La Fundació Endesa ha concedit 14.000 euros en forma de col·laboració per a la parròquia de Sant Joan Baptista, a Tarragona, l’església més antiga després de la Catedral. La finalitat del conveni és renovar l’estructura elèctrica d’aquesta construcció arquitectònica.

L’acord, que suposa la meitat del cost íntegre de la intervenció, està destinat a oferir recursos per a la il·luminació dels béns de patrimoni històric i artístic i és el resultat del conveni signat per la Fundació Endesa amb la Conferència Episcopal Espanyola.

La Parròquia de Sant Joan Baptista de Tarragona ocupa actualment la seu del que va ser el convent caputxí de Sant Fructuós, que data de principis de segle XIX, i que va ser un dels millors convents que els caputxins tenien a Catalunya.

A més d’aquesta actuació que la Fundació i la Conferència Episcopal Espanyola portaran a terme a la ciutat, aquest any també s’han lliurat altres ajuts a dos conjunts arquitectònics més. És el cas de l’església parroquial de Sant Llorenç, a Lleida, i l’església de Sant Nicolau, a Bellpuig, les dues de la demarcació de Lleida.

Patrimoni Històricocultural

La il·luminació artística s’emmarca en el conveni de col·laboració firmat entre la Fundació Endesa i la Conferència Episcopal Espanyola l’any 1998, que es va renovar el 2012, amb una vigència quinquennal (2012-2016). L’acord té com a objectiu l’execució de projectes d’il·luminació de les catedrals, temples i edificis integrants del Patrimoni històricocultural de l’Església Catòlica. Segons aquest conveni, la Fundació Endesa proporciona el suport tècnic per a l’execució dels projectes i participa en el 50% del seu finançament.

La Fundació Endesa, que es va constituir el 1998, va rebre a finals de 1999 la Medalla d’Or de les Belles Arts del Ministeri de Cultura, ha invertit des de llavors a Catalunya gairebé 5 milions d’euros en projectes d’il·luminació del patrimoni artísticocultural del Principat i de col·laboració amb ajuntaments on la Companyia té instal·lacions de generació tèrmica.

/* JS para menú plegable móvil Divi */