.

Captura de pantalla de l'acusada, Nathalie Cabello, prestant declaració aquest dimecres a l'Audiència de Tarragona.

Captura de pantalla de l'acusada, Nathalie Cabello, prestant declaració aquest dimecres a l'Audiència de Tarragona. Foto ACN

L’acusada de matar la mare a Salou, Nathalie Cabello, va demanar a una coneguda que l’encobrís dient que la nit en què es van produir els fets havia dormit a casa seva. Es tracta de l’exjove del company sentimental de l’acusada, Antonio Pérez, també acusat. Aquest dimarts, la noia ha explicat que Nathalie la va trucar el 27 de febrer del 2012 per dir-li que havia trobat la seva mare morta a casa i que “si algú preguntava, que digués que s’havia quedat a dormir” a casa seva, a la qual cosa s’hi va negar. Un agent dels Mossos ha confirmat que va escoltar com l’acusada deia per telèfon a algú: “Aquesta nit he estat amb tu, d’acord?”. La declaració dels acusats s’ha posposat fins aquest dimecres.

La segona jornada del judici ha posat en entredit la possible coartada de la dona acusada de matar la seva mare a Salou el febrer del 2012. L’endemà dels fets, Nathalie Cabello va trucar a l’exjove del seu company sentimental -amb qui no es veien des de feia més de mig any- per explicar-li que havia trobat la seva mare morta a casa i per demanar-li que, si algú preguntava, digués que ella -l’acusada- havia passat la nit a casa seva. “Jo li vaig dir que no i em va sobtar la trucada i la fredor amb què parlava tenint en compte la situació”, ha explicat Yolanda U.N. davant del jurat popular.

L’agent dels Mossos d’Esquadra que va realitzar l’acompanyament de la filla de la víctima, ha confirmat que, en un moment donat, va perdre de vista a l’acusada i que, en apropar-s’hi, la va sorprendre parlant per telèfon i repetint en diverses ocasions: “Aquesta nit he estat amb tu, d’acord?”. Aquesta hipòtesi coincideix, a més, amb el relat que la dona hauria explicat al personal del SEM, segons el qual havia passat la nit a casa d’una amiga seva. D’altra banda, familiars i coneguts de l’altre acusat, Antonio Pérez, l’han descrit com un home “amable” i aprensiu davant la sang aliena.

L’herència torna a aparèixer en el segon dia del judici

Com ja va succeir aquest dilluns, una amiga de la víctima ha tornat a explicar que la filla es va sorprendre en conèixer que l’herència de l’avi patern li pertocava a la seva mare. Així ho ha manifestat Rosa María R.S., referint-se a les explicacions que li havia donat la víctima uns dies abans que aparegués morta a casa seva. “Això va ser una cosa que m’ha quedat gravada, i més després de tot”, ha explicat. Aquesta testimoni ha explicat que, després d’assabentar-se dels fets, va trucar a Nathalie i aquesta li va dir que “havien matat la seva mare i que estava desesperada”.

Els veïns del pis de sota van sentir cops “contundents” i “passes” al domicili de la víctima

Aquest dimarts també han comparegut davant el jurat popular els veïns dels pis situat exactament a sota del de la víctima, als baixos. Segons han explicat mare i fill, estaven veient una pel·lícula al televisor del menjador quan, pels volts de dos quarts d’una de la matinada o la una, van sentir “quatre o cinc cops molt contundents” i, després, passes corresponents “a dues persones”. Tot i que creien que la veïna vivia sola, els inquilins del pis inferior van optar per no pujar a veure què havia passat, i han assegurat que tampoc no van sentir veus.

La policia no es va creure la versió del robatori

Durant aquesta segona jornada de judici, també han prestat declaració agents de la Policia Local de Salou i dels Mossos d’Esquadra que van acudir al lloc dels fets i que es van encarregar de la investigació del crim. Els policies han coincidit a destacar una actitud “estranya” en l’acusada. Un agent ha opinat que estava “massa tranquil·la” davant la gravetat dels fets. A més, els agents han assegurat que la casa estava “neta” però remenada, i que hi havia objectes de valor a la vista i la víctima portava joies a sobre.

El cap de la investigació ha explicat que el desordre existent al pis “no era lògic” i que semblava “provocat expressament”, i que diversos indicis els van portar a descartar la hipòtesi del robatori. Entre ells, el fet que la porta no havia estat forçada, que no hi havia restes ni a la façana ni a la barana que demostressin que algú s’hi havia enfilat i que ningú no s’havia endut objectes de valor del pis. “Si una persona entra a robar i aconsegueix algun efecte de valor, abandona el lloc i no s’acarnissa tant amb la víctima”, ha conclòs.

La declaració dels acusats, per aquest dimecres

Finalment, la declaració dels dos acusats, que estava prevista per aquest dimarts, s’ha posposat fins aquest dimecres a mig matí. Abans, està previst que compareguin més agents dels Mossos d’Esquadra. Durant la jornada d’aquest dimecres també es presentaran els informes pericials.

Nathalie Cabello i Antonio Pérez estan acusats de matar la víctima, de 69 anys, a casa seva, propinant-li un cop d’ampolla al cap i clavant-li més d’una seixantena de ganivetades per tot el cos. Segons la fiscalia, els acusats haurien remenat l’habitatge per simular que la dona havia patit un robatori. La fiscalia sol·licita una pena de 20 anys de presó per a cadascun i, l’acusació particular, eleva la petició fins als 25 anys. Per contra, la defensa demana l’absolució dels acusats.