.

Concentració de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, PAH, davant de la sucursal de Bankia a la Plaça Imperial Tarraco

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Tarragona ha intentat entrar i prendre a la sucursal de Bankia de la Plaça Imperial Tàrraco aquest matí però se l’han trobat tancada al arribar. La d’avui és l’acció final de un total d’accions a seus de les comarques de Tarragona i Barcelona. Amb aquestes mobilitzacions, les PAH reclamen que les sucursals de Tarragona i Lleida siguin part de Bankia Catalunya, i no com fins ara Bankia Espanya; i, per altra banda, manifestar el cansament de lds PAHs després del cas omís que Bankia els fa quant a les seves demandes de mínims. La Txell Teruel, portaveu del moviment de les PAH, ha afirmat al Tarragona21 que “portem nou mesos negociant aquestes demandes de mínims, ens hem cansat d’esperar i per això ens mobilitzem”.

Aquests mínims són 13 demandes que la PAH fa a Bankia com per exemple l’acumulació del lloguer social, el qual segons la portaveu “de moment no el fan”; uns lloguers assequibles a les necessitats dels afectats, que les titulacions que van vendre les tornin a comprar o que Tarragona i Lleida siguin part de Catalunya per tal que “tots els catalans tinguin les mateixes condicions i estalviem problemes a la ciutadania”. Segons la Txell Teruel, aquesta diferència de territori comporta que els casos a Tarragona i Lleida es tractin d’una manera més lenta que a les comarques de Barcelona o Girona. Teruel afegeix que el recuperador de Bankia Tarragona “no es gens empàtic que no dóna solucions”.

Davant de la pressió exercida pel moviment, Bankia ha sol·licitat una reunió amb els membres de diferents plataformes de Catalunya el proper dilluns 3 de novembre per renegociar les demandes de mínims. A aquesta reunió acudirà la PAH per defensar la necessitat que Bankia ofereixi aquests mínims com altres entitats ja fan, afegint que seguiran amb la mateixa campanya “fins obtenir el compromís real de l’entitat de complir-les amb totes les plataformes de Catalunya”.

Concentració de la PAH a la sucursal de Bankia a Tarragona