.

El president de l’empresa municipal d’aparcaments, Josep Acero, acompanyat del gerent, Sergio Arts, en la roda de premsa d’aquest dimecres.

El canvi de tarifes als vuit aparcaments municipals posat en marxa l’1 de setembre del 2016, segons el qual aparcar tot el dia passava de costar 12,60 euros a 5,5 euros, ha permès incrementar en un 15% la recaptació i una xifra pràcticament idèntica de vehicles en rotació. “Estem satisfets d’aquesta mesura. Volem que es vegi l’empresa d’aparcaments com un aliat de la ciutat i no pas com una empresa amb afany recaptatori”, afirmava aquest dimecres en roda de premsa el seu president, Josep Acero. Acompanyat del gerent, Sergio Arts, el regidor popular afirmava que “hem apostat clarament per una política de preus destinada a fer costat als esforços dels ciutadans i dels comerciants” amb exemples puntuals però rellevants. Segons explicava Acero, “hem descobert l’impacte en tipus d’aparcaments de llarga durada com el de les persones que han de fer visites als hospitals o que venen a Tarragona a sopar i decideixen quedar-se a la ciutat”.

Els números parlen per si sols si establim les comparacions entre el període de setembre del 2015 fins al mateix dia d’entrada en vigor de les noves tarifes i des de l’1 de setembre de l’any passat fins al 31 d’agost d’enguany. La recaptació ha passat d’1,3 milions d’euros a 1,5 milions, i els tiquets de rotació de 435.629 a 503.612. En aquest darrer cas, els aparcaments de Saavedra i de Francesc Bastos han estat els més utilitzats amb la nova mesura, amb un increment del 33% i del 31%, respectivament. A més, aquests dos aparcaments (per la seva condició de cèntrics) sumen una tassa d’ocupació en horari comercial pràcticament el 100%.

La intenció de l’empresa és fer extensiu aquesta tarifa a l’aparcament del Serrallo, una petició formulada també pels restauradors de la zona. “L’empresa que fins ara el gestionava -explicava Arts- ha estat comprada per una de més gran. Estem pendents de reunir-nos amb el nou concessionari per poder arribar a un acord de model de gestió integrada amb la resta d’aparcaments municipals”, avançava el gerent. En la mateixa línia, Acero desvetllava contactes amb la gerència de Parc Central. “Tenim previst reunir-nos entrat l’any vinent perquè el seu aparcament es troba desbordat des de l’arribada d’una empresa important de roba a les seves instal·lacions”. La voluntat és donar a conèixer “a la gent de fora que es desplaça al Parc Central a comprar l’existència de dos aparcaments municipals com són els de Pere Martell i President Companys que es troben a només dos minuts caminant”.

Les previsions de cara a l’any vinent són les de superar els números gràcies a l’entrada en funcionament de nova maquinària. La licitació, que pujaria al voltant del milió d’euros i requeriria un temps de tramitació administrativa i d’adaptació de funcionament, ha de ser aprovada aquest dijous en la reunió del consell d’administració de l’empresa municipal. La intenció és la d’unificar els equips tècnics dels 8 aparcaments; controlar de forma remota el funcionament de tots ells (cosa que fins ara només es pot fer en quatre dels vuit), i permetre (a mitjà termini) desplegar noves funcionalitats com el pagament del telèfon mòbil i oferir informació en temps real de l’ocupació dels aparcaments.

J.S.