.

Els representants de les entitats i institucions que han impulsat la Càtedra d'Habitatge de la URV, durant la seva presentació. Foto: ACN

Dos estudis pioners a Europa, sobre el mercat de lloguer i sobre els desnonaments fruit de la crisi, són alguns dels principals projectes amb els quals treballa en aquests moments la nova Càtedra d’Habitatge de la URV, que s’ha presentat formalment en societat aquest dimecres.

Dirigida pel doctor Sergio Nasarre, la càtedra ha posat en marxa aquests treballs, que s’encarrega de co-coordinar arran d’un acord amb la Comissió Europea. L’objectiu d’aquesta iniciativa, nascuda en col·laboració amb administracions i agents socials, és establir una plataforma estable en recerca, docència a més de transferència de coneixements en matèria d’habitatge des d’un punt de vista interdisciplinari i internacional.

La Càtedra també ha elaborat treballs sobre tinences intermèdies per a la Generalitat, una iniciativa legislativa sotmesa en aquests moments a informació pública, que persegueix facilitar l’accés a l’habitatge. Actualment, hi fan recerca deu investigadors de diverses disciplines i s’hi estan portant tesis doctorals sobre temes com la gestió de l’habitatge social o la rehabilitació per renda. També impulsa dos cursos de postgrau a través de la Fundació URV sobre mediació i d’agent immobiliari. El seu consell assessor està format per prestigiosos pràctics i investigadors estatals i internacionals en temes d’habitatge.

/* JS para menú plegable móvil Divi */