.

.

TOTS 21


El conductor de l'acte, el tarragoní Javi Sancho, es fa un selfie amb els guardonats de la gala. Foto: Cedida

El conductor de l’acte, el tarragoní Javi Sancho, es fa un selfie amb els guardonats de la gala. Foto: Cedida

Futur, objectius i una mica d’humor per explicar tots els reptes que s’obren amb l’any vinent. Aquests són els tres eixos sobre els quals va bascular la Nit Empresarial 2017, que es va celebrar ahir al Palau Firal i de Congressos de Tarragona i que, sota el lema de “2018, tret de sortida” va aplegar diverses intervencions que van destacar els horitzons que s’obren per al sector empresarial de les comarques de Tarragona per l’any vinent.

L’humorista Javi Sancho, conductor de l’acte

Enguany la Nit Empresarial ha comptat amb l’aportació de l’humorista i monologuista Javi Sancho, nascut a Tarragona fa uns 29 anys i que compta amb una de les trajectòries professionals més llançades del moment. En molt poc temps s’ha plantat en el circuit nacional de monòlegs actuant en multitud de teatres per tot Espanya.

Entrega de Reconeixements i Guardons

L’acte va començar amb la ja tradicional entrega de Guardons i Reconeixements a les empreses que, durant el 2016, han destacat per la seva trajectòria i capacitat d’incidir en el territori.

Enguany es lliuraran els següents Reconeixements i Guardons:

 

Reconeixements a la Fidelitat:

-ALIMENTOS BIOLÓGICOS OLEANDER, S.A.

-HNOS. GUASCH, S.A.

-INGENIERIA Y MONTAJES ELECTRONEUMÁTICOSO, S.A.

-SISTEMES INTEGRALS DE REFRIGERACIÓ, S.A.

-MAINSERFOC, S.L.

-TECNOCAT 21, S.L.

 

Entrega Reconeixement Especial 40 anys CEPTA

L’any 2017 coincideix amb el 40 aniversari de l’inici de l’activitat de la Confederació Empresarial de les Comarques de Tarragona (CEPTA), pel que l’entitat va fer entrega d’un Guardó Especial a qui va ser el primer president de l’entitat, Francesc Llevat i Briansó.

 

Entrega del Guardó d’Honor CEPTA 2017: HIFE S.A.

Autocars Hife, fundada l’any 1915, pertany al grup empresarial que porta el seu nom amb seu a Tortosa. Es dedica fonamentalment al transport de viatgers per carretera, realitzant línies regulars urbanes, comarcals i línies nacionals. Realitza també serveis discrecionals i serveis per a fàbriques i escoles.

 

Entrega dels Guardons CEPTA

GUARDÓ A LA PROMOCIÓ D’ACTIVITAT EMPRESARIAL: PACTE CAMP DE VALLS

El Camp de Valls – Parc Industrial de l’Alt Camp és un instrument de promoció econòmica, fruit d’un pacte estratègic signat pels 12 ajuntaments amb els 18 polígons industrials més importants de l’Alt Camp i del seu entorn; els agents econòmics i socials del territori; i empreses de sectors estratègics.

GUARDÓ A L’ECONOMIA COL·LABORATIVA: DOMINI DE LA CARTOIXA

Celler sostenible i ecològic fundat per Miguel Pérez l’any 1998 a la DOQ Priorat, una de les denominacions més importants del món del vi en l’àmbit nacional i internacional. En morir Miguel Pérez, Merche Dalmau es fa càrrec del celler.

Actualment, Clos Galena té una producció de 115.000 ampolles que exporta a 29 països amb les marques Clos Galena, Galena, Formiga de Vellut i Formiga de Seda. Els vins de Clos Galena han tingut un gran reconeixement per part de crítics nacionals i internacionals.

GUARDÓ A L’ECONOMIA SOCIAL: SCA ESPAÑA

SCA és una companyia líder mundial en productes d’higiene i forestals que desenvolupa, produeix, comercialitza i ven articles sostenibles per a la cura personal, paper tissú i productes forestals.

Amb la recent adquisició de l’empresa BSN Medical, el grup ofereix productes per a la cura de les ferides, la teràpia compressiva i l’ortopèdia. Ven els seus productes en uns 100 països sota el paraigua de marques líder ben posicionades en l’àmbit mundial, com TENA i Tork, i regionals com Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda i Zewa.

GUARDÓ A LA RESPONSABILITAT SOCIAL: FUNDACIÓ ECOM

ECOM és un moviment associatiu, nascut el 1971, que aposta per la suma d’esforços i l’actuació conjunta de les entitats que treballem per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat física i el foment de la seva autonomia personal i igualtat d’oportunitats.

GUARDÓ A LA CREACIÓ D’OCUPACIÓ: JIGSAW BRITISH SCHOOL

JIGSAW BRITISH SCHOOL és la primera i única escola britànica del territori. Va iniciar la seva activitat l’any 2008 com a guarderia en immersió lingüística en llengua anglesa i amb el pas dels anys i amb la confiança de les famílies que porten els seus infants a l’escola està creixent de forma progressiva, assolint el passat mes de gener de l’any 2017 la inauguració de la seva nova escola, un edifici de nova construcció al municipi de El Catllar, on en aquests moments gaudeixen d’una educació britànica els nostres alumnes de fins a 1r de Primària.

El projecte contempla l’ampliació de forma progressiva i anual fins a arribar a disposar de la totalitat del centre fins a batxillerat l’any 2027, any on es graduarà la nostra primera promoció.

GUARDÓ A L’EMPRESA FAMILIAR: AUTOCARS NIKA, SL

Transport Discrecional de Viatgers. Transport Escolar i de Menors. Transport Turístic. Transport de Congressos, Incentius i Reunions. AUTOCARS NIKA SL és una empresa familiar de tercera generació dedicada al transport discrecional de viatgers, fundada l’any 1972 a la ciutat de Tarragona.

Sobreviure durant 45 anys no és tasca fàcil per a qualsevol empresa familiar. Des de la seva fundació per part de Josep Miquel Font i continuada pel seu fill Josep Maria Miquel Petisco. Actualment porten la gestió efectiva els tres néts del fundador, els germans Elisa, Glòria i Josep Maria Miquel Cruz que ja preparen els besnéts del fundador per quan els arribi l’hora del relleu.

GUARDÓ A L’EMPRENEDORIA: MAS FORASTER 1923, SL

Des del 1998 al Celler Mas Foraster continuem apostant i millorant el nostre perfil: ser un celler familiar, 100% collita pròpia, viticultura ecològica, producció limitada i control de tot el procès de la vinya per garantir la millor qualitat dels nostres raïms i buscar l’excel·lència en els vins Josep Foraster (D.O. Conca de Barberà).

GUARDÓ A LA INNOVACIÓ / NOVES TECNOLOGIES: MOVERTIS (Beeko Engineering Solutions, SL)

Movertis és una empresa que ofereix una plataforma de control de vehicles i empleats en temps real. La nostra plataforma permet controlar on es troba cada vehicle i treballador, l’activitat que han dut a terme (viatges, parades, horaris…) i genera informes que ajuden a l’empresa a treballar de forma més ràpida i optimitzada.

GUARDÓ A LA INTERNACIONALITZACIÓ: SINDAR EUROPEA, S.L

Fabricació i muntatge de fusteria i decoracions per a projectes singulars i de luxe. Haver passat de ser una fusteria tradicional amb el 100% de la facturació en l’àmbit nacional a una fusteria d’alt valor afegit orientada als projectes de luxe amb el 90% de la facturació a nivell internacional.

L’empresa ha finalitzat projectes com el Palau de l’Emir de Qatar a Marroc, el Palau presidencial de Turkmenistán, el Hotel Four Seasons de Casablanca entre d’altres i, actualment, es troba realitzant un projecte a Kuwait pel despatx de l’arquitecte Norman Foster. Actualment també treballen en l’equipament i decoració del primer hotel de 7 estrelles de Qatar

GUARDÓ A LA TRAJECTÒRIA EMPRESARIAL: DOW CHEMICA IBERICA, S.L – 50 ANIVERSARI

El complex industrial de Dow a Tarragona està format per dos subpolígons de producció: la fàbrica d’olefines (complex nord) situat a La Pobla de Mafumet i la planta de derivats d’etilè (complex sud), a La Canonja.

Les instal·lacions del subpolígon nord, són úniques en el món pel seu innovador procés de producció. Dow ha invertit 700 milions d’euros en els darrers 10 anys en aquest complex industrial per a modernitzar les instal·lacions i afrontar el futur amb una major competitivitat, sostenibilitat i seguretat.

GUARDÓ A L’EMPRESA DESTACADA: SOCIEDAD ESPAÑOLA DE CARBUROS METÁLICOS, S.A

Carburos Metálicos és una companyia líder en el sector de gasos industrials i medicinals que produeix, distribueix i ven gasos per a múltiples sectors: metal·lúrgia, vidre, aigües, alimentació, medicinal, energia petroquímica, laboratoris, congelació, refrigeració, enologia, oci i begudes.

La companyia aporta una amplia gamma de productes, solucions i serveis als seus clients, així com materials i equips destinats a les aplicacions d’aquests gasos.

 

Reptes per al 2018

La segona part de la trobada es va centrar en les inversions previstes en el territori i les seves repercussions i, en especial, es va fer esment a les possibilitats que s’obren amb els Jocs Mediterranis, que Tarragona acollirà la durant la primavera del 2018.

Així, el comissionat dels Jocs Mediterranis 2018 i de la Ciutat Intel·ligent, Javier Villamayor, va intrvenir per explicar l’impacte de futur d’aquest esdeveniment. En aquest bloc també hi va haver una taula rodona que va comptar amb les intervencions d’atletes que han viscut l’experiència olímpica, com Santiago Esteva (natació), Sílvia Fontana (natació), Antoni Pinilla (futbol) i Eladi Vallduví (tir).

Intervencions i parlaments

A banda, de la intervenció del president de CEPTA, J.Antoni Belmonte, hi va haver les aportacions del president de Foment del Treball Nacional, Joaquim Gay de Montellà, i del conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget. Els dos van fer referència a diferents aspectes claus de l’economia i les seves repercussions per a l’empresariat tarragoní.