.

L’acció es farà amb la participació de voluntaris

L’acció es farà amb la participació de voluntaris

La nit del 14 de maig es farà el recompte de persones que es troben sense sostre, les que pernocten als carrers de Tarragona o que aquella nit utilitzin alguns dels recursos adreçats a persones sense sostre de la ciutat. La finalitat del recompte és conèixer quina és la situació actual i desenvolupar accions i projectes que donin resposta per poder fer-hi front.

Aquesta acció és una iniciativa de la Xarxa d’Atenció Integral de Persones sense Llar, impulsada per l’Institut Municipal de Serveis Social i el Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de Tarragona, conjuntament amb l’Associació Joventut i Vida, Associació Pax Mundo, Càrites Interparroquial de Tarragona, Creu Roja, ECAS, Fundació Arrels, Fundació Bonanit, ONG Adra, Fundació pel suport social i solidari, INTRESS, Fundació Formació i Treball, Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Àrea de Serveis Socials d’Execució Penal a l’Àmbit Territorial de Barcelona, Càtedra d’Inclusió Social de la URV i Oficina de voluntariat de la URV.

La jornada pretén esbrinar el nombre de persones que dormen al carrer al municipi en aquesta nit concreta amb l’objectiu de conèixer-ne millor la seva realitat i poder donar respostes més integrals.

Aquesta serà la segona edició del recompte de persones sense sostre que es fa al nostre municipi. El 4 de maig del 2017 és va fer per primera vegada amb un resultat de 47 persones sense llar. Per a més informació es pot consultar el web https://www.tarragona.cat/sensellarisme.


Crida a la participació ciutadana

Aquest dimarts s’inicia la campanya de crida a persones voluntàries que vulguin col·laborar-hi. A partir del nombre de persones voluntàries, s’organtizaran petits grups als quals se’ls adjudicarà una zona de la ciutat i un responsable. Les persones que hi participaran rebran prèviament una formació per part dels tècnics experts i també un diploma de participació. Un cop elaborat el recompte, les dades analitzades serviran per poder saber l’estat de les persones que viuen sense sostre i desenvolupar accions per fer-hi front.

Per participar cal ser major d’edat i no és necessari cap experiència prèvia.

Amb aquesta acció, Tarragona se suma en altres recomptes que s’han desenvolupat en altres ciutat a partir del projecte europeu “The European end street Homelessness”.

Les inscripcions com a voluntari s’han d’efectuar a través del web de l’Ajuntament.