.

Imatge d’aquesta tarda del castell d’Escornalbou. Foto: Esther Tost

La neu ha arribat aquest dijous a diversos municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La cota de neu se situa, de forma general, entorn els 200 metres, tot i que en alguns sectors neva fins a cota zero, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). La precipitació és de caràcter feble però ha enfarinat algunes zones del Baix Ebre, la Ribera d’Ebre, el Baix Camp i el Priorat.

Pla general d’Horta de Sant Joan amb els camps i les cases enfarinades per la primera neu d’aquest dijous. FOto: Anna Ferràs


Els flocs han arribat a indrets com el Perelló, Rasquera, Ginestar, Tivissa, Horta de Sant Joan, Paüls, Capçanes, els Guiamets, Vandellòs i també a parts elevades del Montsià.

A Falset la neu ha emblanquinat cotxes i teulades mentre la Brigada Municipal s’afanya a llençar sal a les voreres per evitar que es formin plaques de gel. El Castell Monestir d’Escornalbou (500 metres d’alçada dins del terme municipal de Riudecanyes) ha hagut de tancar a la visita degut a la nevada.

Un grup d’infants envoltant un ninot de neu a Falset, aquest 7 de gener. Foto: Roger Segura

Altrament, diversos equips de carreteres de la Diputació estan espargint sal al llarg de la xarxa viària per fer front a l’episodi de nevades previst per aquests dies.

Un vehicle, espargint sal. Foto: Diputació de Tarragona

ACN – Redacció