.

L’espectacle de la Mussara Salou durant els primers quilòmetres ha estat absolut, amb els ciclistes rodant en grup. Foto: Cedida

Salou ha viscut un cap de setmana d’emocions, alegria, moltes activitats i, per sobre de qualsevol altra cosa, de bicicleta. La Mussara Salou ha celebrat el desè aniversari de la marca amb dos dies pensats per i per als ciclistes.

Aquest diumenge han estat més de 3.000 els ciclistes que han completat la marxa en qualsevol de les seves tres modalitats: 110, 147 i 205 quilòmetres. Un dia increïble que ha tingut com a centre d’operacions la capital de la Costa Daurada.

Però tot plegat va començar molt abans, amb un dissabte en el qual la plaça de les Comunitats Autònomes va acollir la fira prèvia a l’esdeveniment, en la qual va haver-hi prova de producte, activitats amb patrocinadors i, per descomptat, una trobada amb Luis León Sánchez, ambaixador de la marca.

Aquest dissabte, l’exciclista professional, guanyador de quatre etapes en el Tour de França, va compartir una estona amb tot el grup de ciclistes de Mussara, en els quals va donar consells, va signar autògrafs i va parlar de tots els seus anys com a professional. ‘Luisle‘, això sí, no s’ha volgut perdre el colofó de la festa i ha sortit com un més dels participants d’aquest diumenge.


Altres notícies:


Perquè el diumenge ha estat el dia que els milers de participants en la carrera porten esperant des de fa mesos. És igual quin recorregut hagin triat o quin hagi estat el seu ritme en carrera. Tots ells tenen la seva pròpia història i una passió per la bicicleta que són inconfusibles.

Així, la marea rosa ha sortit junta des de Salou a la mateixa hora: les 7.00 del matí. Des d’allí, tots ells han compartit desafiament, carretera i recorregut fins a aquest primer port que dona nom a la carrera: el Coll de la Mussara. Una pujada que és ja història del cicloturisme nacional i que és de pas obligat en els tres formats.

Allí els camins s’han separat. Hi ha hagut que ha triat la ruta més curta, amb 110 quilòmetres i tres ports; però també estan els que han optat per l’opció més exigent, de 205 quilòmetres, cinc ports i més de 3.200 metres de desnivell positiu acumulat. Aquest és el senyal d’identitat de la marca. En els 10 anys que han passat des que va començar la primera Mussara, en 2014, el lema de ‘Ciclisme sense condicions’ ha anat sempre de la mà de la prova. Una manera d’entendre la bicicleta: tots i totes caben, sense importar el tipus de ciclista que sigui ni la distància que afrontin. Una filosofia que ha vingut acompanyada d’aquest ‘Professionalment amateurs’ que també caracteritza a la marca i que entén que fins al cicloturista més casual es mereix una marxa professional del millor nivell.

Els ciclistes, després de superar la pujada a la Mussara i encarar les diverses opcions de ruta. Foto: Cedida

Així, cadascun per la seva ruta i a la seva manera, tots van acabar confluint en el mateix punt: la meta final, també situada a Salou. És allí on es van compartir riures, anècdotes i celebracions. També es va celebrar el tradicional ‘pasta party’: un lloc de trobada pensada perquè els participants reposin forces i comparteixin històries.

Una festa sostenible

La ‘pasta party’ marca sempre el final de la festa i és un exemple també del compromís de Mussara amb la sostenibilitat. Tot el menjar i beguda amb la qual ha proveït aquest menjar final i tots els avituallaments ha estat proporcionada per productors locals, reduint així l’impacte ecològic. A més, els aliments sobrants han estat lliurats a iniciatives socials dels municipis de pas de la prova.

Són només algunes de les moltes accions que han dut a terme al llarg de tot el cap de setmana. Una de les màximes de l’esdeveniment ha estat el respecte mediambiental i la sostenibilitat social: demostrar que el ciclisme està lligat a l’entorn en el qual es roda i respectar aquest ecosistema de manera innegociable.

De la mateixa manera, tot el material que s’ha preparat per a la carrera, com a lones i cartelleria, s’ha fet amb material sostenible i ecològic. Tot això pensant en el respecte i cura del medi ambient. Perquè a través del respecte de l’entorn és l’única manera que dins d’altres 10 anys Mussara segueixi amb la mateixa salut i pugui celebrar, amb orgull i milers de ciclistes, el seu vintè aniversari.