La música cubana serà la protagonista de la sisena edició de la Festa dels Indians i el Modernisme que enguany tornarà a encetar el programa estiuenc del Parc Samà i que, com a novetat, ho farà en associació al cicle musical el Jardí Sonor. Totes dues ofertes s’han presentat aquest dimecres al jardí històric cambrilenc amb la presència del responsable de gestió de l’espai, Francisco Javier Castillo; l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clua; el promotor musical Pablo Vidal Varela i la presidenta de la FEHT, Berta Cabré.
Francisco Javier Castillo, CEO de l’empresa DNA, gestora del Parc Samà, ha explicat que l’elecció de la temàtica de la festa d’enguany respon al fet que “ens agrada dir que aquest és un jardí amb memòria i, per això, busquem la vinculació amb les nostres arrels, i en aquest cas amb Cuba i amb els indians”.
L’artista convidat per aportar aquest ambient cubà serà, gràcies a la col·laboració amb la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), Papa Orbe, compositor, cantant, arranjador i productor musical nascut a Santiago de Cuba, i el seu grup Los Científicos del Sabor, un concert que també s’integra en una nova edició del cicle el Jardí Sonor.
Altres notícies: |
Castillo està convençut que el Parc Samà és que el que és gràcies a la gent que en gaudeix, de manera que ha recordat que, un any més, es fomentarà que tothom participi en la festa oferint entrades a meitat de preu qui vagi vestit amb roba que rememori l’estètica dels antics indians o, simplement, a les persones vestides de blanc. A més d’aquest descompte, els visitants que tant divendres com dissabte visitin el parc de dia, disposaran d’un descompte per assistir al concert de Papa Orbe i los Científicos del Sabor de dissabte a les 20.00 h. Amb tot això, s’espera que la Festa dels Indians arribi a reunir entre 1.000 i 1.200 persones en cada una de les seves jornades.
A més d’aquest concert estel·lar, la música cubana sonarà amb un grup en directe durant tot el cap de setmana, al matí de 12 a 14 hores, i a la tarda de 17 a 19. També hi haurà animació per a les famílies amb visites teatralitzades i guiades per un grup d’actors que inclouen un test de canya de sucre plantada al parc. Tindran lloc divendres 14 de 12 a 14 hores, i dissabte i diumenge de 12 a 14 hores, i de 17 a 19 hores.
“Creiem en el turisme d’experiències, que posa l’emoció del visitant al centre i que cada cop pren més força; en aquest sentit, estem oberts a la col·laboració publicoprivada amb el Parc Samà, que és un actiu essencial per a turistes que escullen el seu destí en funció de les experiències que vol viure i que el cerca a través de les noves tecnologies”, ha destacat l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa.
La festa dels Indians s’aprofitarà enguany per inaugurar la restauració de l’edifici de la Moneria
Per altra banda, Berta Cabré, presidenta de la FEHT, ha assegurat que “tothom voldria tenir un Parc Samà al seu territori. El parc fa anys que treballa amb una constància modesta, però no deixa de millorar i de créixer; li donem tot el nostre suport, i tots els nostres establiments s’hi implicaran per donar-lo a conèixer, perquè ens dóna singularitat i ens fa únics, cosa que fidelitza molt; a més, està obert tot l’any i ajudar a fer realitat l’objectiu de desestacionalitzar”.
La VI Festa dels Indians i el Modernisme s’aprofitarà en aquesta ocasió per inaugurar un dels edificis més representatius i singulars del Parc, destinat a acollir l’antic parc zoològic. Es tracta de la Moneria, que entre 1890 i 1935 va servir per albergar micos.
La construcció s’ha restaurat recentment i ocupa 40 metres quadrats, amb dues torres cobertes per una teulada a quatre aigües que s’adorna amb ceràmica esmaltada i policromada. Actualment alberga diferents espècies de petites psitàcies.
El cicle de concerts el Jardí Sonor
El concert de Papa Orbe al Parc Samà servirà per encetar la programació de la 5a edició del cicle el Jardí Sonor, el qual, amb l’entrada del jardí cambrilenc en el programa, passarà a oferir vuit actuacions singulars en espais encara més singulars. En aquest cas seran escenaris arreu de la Costa Daurada, com ara el Santuari de Montferri; l’Amfiteatre, les Muralles o el Fòrum de la Colònia de Tarragona; la plaça de l’Església d’Altafulla, el castell de la Nou de Gaià o el mateix Parc Samà.
El festival aplega un gran elenc d’artistes participants entre els quals destaquen Mishima, Lluís Galvadà, Raquel Lúa, Guillem Roma, Papa Orbe i los Científicos del Sabor, Delahuerta, i los Sara Fontán. En el cas del Parc Samà, a més del concert inaugural també acollirà un segon concert el dia 20 de juliol, a càrrec d’Alba Carmona, una de les veus més destacades de flamenc contemporani.
Pel que fa a la col·laboració entre el cicle musical i el jardí cambrilenc, Pablo Vidal, director i promotor de la iniciativa musical ha assegurat que “agraïm al Parc Samà aquesta col·laboració que donarà lloc a dos concerts molt interessants i plens de màgia; amb aquesta programació i la resta del cicle de concerts, volem contribuir a reivindicar espais i llocs tan especials”.
Redactor DiariTots21