.

Dibuix del futur menjadors

Dibuix del futur menjador

Les obres de la fase 1 del nou equipament La Muntanyeta Bonavista començaran en els pròxims dies i aniran a càrrec de l’empresa Carbonell Figueras, que va resultar guanyadora del procés obert per seleccionar la constructora. En aquest procés hi van participar set empreses, de les quals en van quedar dues finalistes i, finalment, va guanyar Carbonell Figueras. L’obra de la fase 1 es va adjudicar per un import de 3.286.250,00 €. L’enitat vol obrir el centre el proper curs.

Així doncs, en els pròxims dies, començaran els treballs de rehabilitació de l’antic institut del barri de Bonavista. Es tracta de la primera fase d’aquest nou equipament al servei de les persones amb paràlisi cerebral. Aquesta primera fase correspon a la planta baixa i acollirà un mòdul de Residència per a 12 persones i un centre de dia amb 50 places de capacitat. També comptarà amb sales comunes, sales de tractaments especialitzats, cuina, administració i altres instal·lacions de serveis generals. Està previst que les obres durin prop de vuit mesos.

El projecte s’ha presentat avui a l’Ajuntament de Tarragona on la consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha destacat l’inici de les obres com una bona notícia per la ciutat, per Bonavista i per tots els usuaris de La Muntanyeta. Per la seva banda, Jaume Marín, director general de l’entitat, ha explicat que el nou equipament retornarà la vitalitat a aquella zona del barri i serà un projecte estrella per a la demarcació en l’àmbit de l’atenció a les persones amb paràlisi cerebral.

Imatge de la zona, ubicada  Bonavista

Imatge de l’edifici actual, ubicat a Bonavista

La rehabilitació de l’edifici es farà introduint conceptes d’estalvi energètic amb l’objectiu d’aconseguir un edifici al més sostenible possible i que tingui en compte un alt grau de confort de les persones que hi viuran i hi treballaran. Aquest projecte d’ampliació de serveis de La Muntanyeta donarà resposta a una necessitat urgent, ja que el centre actual es troba al límit de la seva capacitat, sense poder atendre ni donar resposta a les demandes que sorgeixen de part de les persones amb paràlisi cerebral i les seves famílies.

El projecte de rehabilitació de l’antic institut de Bonavista compta amb diverses subvencions. Les aportacions principals han arribat del Ministeri de Santitat, Serveis Socials i Igualtat. L’any 2015 va atorgar al projecte un import de 500.000 euros, (invertits en la fase 0), el mateix que va adjudicar aquest any 2016.

D’altra banda, la Fundación ONCE ja va atorgar 20.000 euros al projecte al 2014. Al 2015 en va atorgar 30.000, i estem a l’espera de la subvenció del 2016. Recentment, també s’ha aprovat una subvenció de la Unión Española Fotovoltaica (UNEF), que aportarà 112.000 euros en material, legalització i mà d’obra per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum.