.

.

TOTS 21


Imatge de l'entrega de premis. Foto:Cedida

Imatge de l’entrega de premis. Foto:Cedida

L’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona (APPC) La Muntanyeta farà entrega el pròxim 17 de setembre dels III premis Muntanyeta-Covestro, que tenen l’objectiu de reconèixer la tasca de persones i institucions a favor dels drets de les persones amb paràlisi cerebral. Els premis inclouen quatre categories: premi a la institució pública, a la institució privada, a la persona i a la trajectòria vital.

Álvaro Galán, subcampió paralímpic de Boccia a Sydney 2000, rebrà el premi La Muntanyeta – Covestro per la seva important tasca de donar veu a les persones amb discapacitat. Galán no només destaca per la seva trajectòria professional i esportista, sinó també pel seu esperit de superació i per la comesa de donar a conèixer les capacitats de les persones amb paràlisi cerebral.

En aquesta tercera edició dels premis, el guardó Josep Cochs a la trajectòria vital serà per Javier García, professional d’ASPACE Gipúzkoa que va traspassar fa uns mesos però que en la seva trajectòria professional va ser un referent i exemple a seguir en l’àmbit de l’atenció a les persones adultes amb paràlisi cerebral. García defensava i promovia l’autodeterminació de les persones amb discapacitat, és a dir, el seu dret a participar en la societat i a decidir sobre tot allò que els afecta.

Els guardons que lliura La Muntanyeta tenen com a objectiu reconèixer la tasca de persones i institucions a favor de les persones amb paràlisi cerebral. Pel que fa al premi a la institució pública s’atorgarà al Port de Tarragona, pel suport i la col·laboració continuada d’aquest organisme amb l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona (APPC).

En el cas del premi a la institució privada, davant les propostes presentades el jurat va decidir lliurar dos guardons ex aequo. Un, a Dow Chemical Tarragona, que ha mantingut una important col·laboració amb La Muntanyeta al llarg dels anys, i l’altre, a l’espai radiofònic Societat Limitada, que cada setmana dóna veu a les entitats socials de Tarragona.

Enguany els premis Muntanyeta comptaran amb la col·laboració de Covestro (antiga Bayer MaterialScience), un dels principals fabricants de polímers del món que des de l’1 de setembre opera sota una nova identitat legal.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el proper dijous 17 de setembre a les 19 hores al CaixaForum Tarragona, gràcies a la col·laboració de l’Obra Social La Caixa i CuinaGestió. Els premiats rebran un disseny de l’artista tarragoní Joan Blázquez. Durant l’acte, Al Trot Teatre, el grup escènic de La Muntanyeta, oferirà una performance teatral. L’entrada és lliure però cal confirmar l’assistència.

L’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral – La Muntanyeta, és una entitat sense ànim de lucre que gestiona una Escola d’Educació Especial, un Centre Ocupacional i una Residència per a persones amb paràlisi cerebral. La finalitat de l’associació és la defensa dels drets de les persones afectades de paràlisi cerebral i/o etiologies similars, i la garantia de l’exercici d’aquests drets, a més d’oferir-los tots els serveis necessaris per la seva educació, atenció a la salut, atenció residencial, inserció social i laboral, gaudiment de l’oci i temps de lleure i tot allò que permeti el seu desenvolupament i benestar de les seves famílies.