.

.

TOTS 21


Els guanyadors de la categoria, en dues fotos de famílies. Fotos: Cedides

Les propostes La Muga i ¿Qué hicimos mal? (What have we done wrong?) han estat les dues guanyadores dels tres premis que cada any atorga el Primer Test del Festival REC 2019, en la categoria del laboratori professional que cada any impulsa el festival.

Les dues produccions, en fase de postproducció, han estat premiades en el marc del certament del festival que posa en contacte als creadors amb distribuïdors, programadors i agents de vendes donen consell als directors i productors per afavorir l’èxit i l’entrada en el mercat internacional de les obres participants.

Premis per dues produccions

Per una banda, La Muga (Dir. Alba Bresolí & Antía Álzarez), s’erigeix amb el Premi Eclair, patrocinat por Eclair y atorgat pel comitè d’experts assistents i participants en les jornades Primer Test. Consisteix en la producció de màster en DCP de la versió original de la pel·lícula i una primera versió subtitulada.

Per una altra, la proposta ¿Qué hicimos mal? (What have we done wrong?) (Dir. Liliana Torres. Prod. Matriuska Producciones, Avalon, Miss Wasabi), ha rebut les dues altres distincions que aquest any es disputaven en el marc del Primer Test d’enguany, La pel·lícula ha rebut els premis Málaga Work in Progress i Premio Cinemart.

Per una banda, el guardó Cinemart es duu a terme gràcies a la col·laboració entre Catalan Films & TV i el Festival Rec. Un comitè de Català Films & TV atorga el Premi consistent en què el productor de el projecte escollit podrà viatjar de la mà de Catalan Films & TV al Festival Internacional de Cinema de Rotterdam i participar en les activitats d’indústria i en el seu mercat de coproducció Cinemart , que se celebra del 26 al 29 de gener 2020, a Rotterdam.

De l’altra, el Málaga Work in Progress , és un premi nou d’enguany i neix de la col·laboració entre el Festival Rec de Tarragona i el Festival de Màlaga. El comitè de selecció del Màlaga Work in Progress atorga el Premi, que consisteix en la directa selecció i participació automàtica de el projecte premiat a el Màlaga Work in Progress.

Nova col·laboració amb el Festival de Màlaga

El RECLab —l’apartat d’indústria del Festival REC de Tarragona organitzat per l’associació Play Acció Cultural.— i MAFIZ (Màlaga Festival Industry Zone), l’apartat d’indústria de Festival de Màlaga, han signat enguany setmana un acord de col·laboració per les dues pròximes edicions.

L’objectiu d’aquest acord serà potenciar la promoció i finançament de projectes participants en Primer Test del RECLab, així com en el Màlaga Work in Progress, l’espai que MAFIZ destina a impulsar la finalització de pel·lícules en fase de post producció.

Dins el marc de col·laboració, les dues entitats es comprometen a seleccionar un dels projectes que concorrin a tots dos certàmens i que podran optar als premis que s’atorguin durant la seva celebració. A més tots dos esdeveniments es promocionaran mútuament en les seves pàgines webs, xarxes socials i catàlegs. En les dues pròximes edicions dels dos festivals, estarà present i acreditat un representant de MAFIZ i de RECLab respectivament.