.

El públic podrà gaudir-ne per només 3 euros per sessió, i tota la recaptació serà destinada a finalitats solidàries

El públic podrà gaudir-ne per només 3 euros per sessió, i tota la recaptació serà destinada a finalitats solidàries

La tardor, i més concretament el mes d’octubre, és sinònim de cultura a La Pobla de Mafumet. Ho és gràcies a l’esforç, el compromís i la passió de La Corriola Teatre que, amb el suport de l’Ajuntament pobletà, organitza un any més la Mostra de teatre Mª del Carme Baget. Enguany, a més, la Mostra està de celebració, tota vegada que arribarà a la seva 25a edició.

Ho farà amb les tres representacions programades per als dies 20, 26 i 27 d’octubre, que permetran al públic gaudir amb el treball escènic de tres agrupacions teatrals amateurs. I és que, com de costum, la Mostra de teatre Mª del Carme Baget servirà per donar veu i presència damunt l’escenari al teatre no professional però sí vocacional. Així, a més dels amfitrions i organitzadors La Corriola Teatre, aquesta 25a Mostra comptarà amb la participació del Grup Teatral de Móra d’Ebre, qui aquest proper diumenge, 20 d’octubre, obriran la Mostra amb la representació de l’obra “Fuita”.

Aquesta comèdia, obra del dramaturg Jordi Galceran, narra la història d’un polític, conseller de la Generalitat, obligat a dimitir per un cas de corrupció a qui, a més, la seva dona abandona pel periodista que ha destapat el cas.

Sis dies després, el 26 d’octubre, serà el torn per al Grup de Teatre Lira Vendrellenca, qui presentarà al públic pobletà la seva darrera producció: “Càsting”, una comèdia negra amb un sopar i un crim. Les situacions i els diàlegs giren al voltant de les relacions entre els participants al sopar i el misteri sobre l’autoria de l’assassinat. Finalment, l’endemà 27 d’octubre la 25a Mostra de teatre Mª del Carme Baget baixarà el teló. Ho farà amb els membres dels grups júnior i juvenil de La Corriola Teatre, que representaran l’obra “Les històries de la cova misteriosa”.

Es tracta d’una petita mostra que posa en escena tot allò que els joves actors i actrius han après durant el curs de teatre que, des del passat abril, han dut a terme amb la directora Francina Fernàndez. A “Les històries de la cova misteriosa” es planteja un espectacle creat a partir de contes tradicionals. Després de cridar molt fort “Obre’t, sèsam”, l’Alí Babà obre la gran porta d’una cova, on li han dit que s’hi amaga un gran tresor. Ell espera trobar-hi joies d’incalculable valor, però es troba amb un altre tresor molt més valuós i totalment diferent del que s’havia imaginat.

Una cova plena de misteri i d’imaginació, on també s’hi troben alguns dels personatges del “Malalt Imaginari”, de Moliere. Totes tres funcions tindran lloc al Casal Cultural de La Pobla, a les 19.00 hores. La venda d’entrades es farà el mateix dia de l’espectacle, al Casal, i el preu de l’entrada-donatiu és de de 3 euros. La recaptació íntegra serà destinada a finalitats solidàries.