.

El director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, presentant la mostra

El director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, presentant la mostra

El director general d’Afers Religiosos del Departament de Governació, Enric Vendrell, ha presentat aquest matí al CaixaForum Tarragona la XIII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. La presentació també ha comptat amb la participació el responsable de continguts de la Mostra, Peio Sánchez i amb l’assistència del director dels serveis territorials de Governació a Tarragona, Baptista Capell.

Vendrell ha subratllat que el Govern “està compromès a garantir el dret a la llibertat religiosa i a donar a conèixer la diversitat de confessions que hi ha al país” i per això organitza aquesta mostra: “Per visualitzar la diversitat a través de la força del cinema”. “Aspirem a una societat catalana que sigui capaç de fonamentar-se en el diàleg en un marc de diversitat”, ha assegurat el director.

Mn. Peio Sánchez, responsable de continguts de la Mostra, de la seva banda, ha apuntat: “Som els primers al món que utilitzem la marca cinema espiritual, que inclou pel·lícules religioses, però també sobre grans temes humans, com el sentit de la vida, la mort o la justícia “. Sánchez ha explicat que, segons un estudi de la Filmoteca Vaticana, el 10 % dels films que s’estrenen tenen alguna vessant religiosa. Dels continguts de la mostra, ha remarcat que es podrà veure una síntesi de l’obra del director polonès Krzysztof Zanussi, que inclou el seu darrer treball, la pel·lícula Cos estrany (Obce cialo), que encara no s’ha estrenat.

Pel·lícules a debat

Les sessions seran en format cinefòrum i comptaran amb la participació d’una trentena d’especialistes en el món del cinema, filòsofs, periodistes, intel·lectuals i membres de diferents confessions religioses.

Al CaixaForum Tarragona es projectaran dues pel·lícules, el 15 i el 23 de novembre. La primera serà Si Déu vol (Se Dio vuole), d’Edoardo Maria Falcone, que comptarà al col·loqui posterior amb Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona. El dia 23 es podrà veure Aprenent a conduir, d’Isabel Coixet. En aquest cas, el debat el conduirà Gagandeep Singh, de la comunitat sikh de Catalunya.

La Mostra serà enguany a Tarragona, Barcelona, Girona, Lleida, Blanes, Cerdanyola del Vallès, Terrassa i Vilassar de Mar. Una de les novetats més destacables però, és l’arribada del cicle a sis centres penitenciaris del país, on s’hi projectarà la pel·lícula d’Isabel Coixet, Aprenent a conduir. La col·laboració amb la Direcció General de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia permetrà que la pel·lícula es pugui veure al Centre Penitenciari Ponent, a Lleida; al Centre Penitenciari Quatre Camins, a la Roca del Vallès; al centres penitenciaris Can Brians 1 i Can Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, al Centre Penitenciari Puig de les Basses, a Figueres; i al Centre Penitenciari Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada.