.

.

TOTS 21


Ahir a la tarda la Moixiganga de Tarragona, entitat cultural del Seguici Popular, va inaugurar a la Casa de la Generalitat de Catalunya l’exposició sobre els seus antecedents històrics i els seus quinze anys de recuperació. La mostra la va presentar l’etnòleg Salvador Palomar, bon coneixedor de les festes populars i membre històric de l’Associació Carrutxa de Reus.

La seu del Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona, al carrer Major 14, ha acollit aquest vespre la inauguració i presentació de l’exposició ‘La Moixiganga i els seus antecedents: 15 anys de la recuperació de la Moixiganga de Tarragona’. Es tracta del primer acte de la celebració d’aquest aniversari, que es desenvoluparà entre Sant Magí i Santa Tecla.

L’exposició comprèn dues parts diferenciades. Per una banda, explica didàcticament i gràficament els antecedents castellers no sols a Tarragona sinó en el conjunt de la Mediterrània. La segona part se centra en els darrers quinze anys de l’entitat, des que fos recuperada per la Santa Tecla de l’any 2000 a partir d’un rigorós treball de recerca i la col•laboració del conjunt de moixigangues catalanes i de la Muixeranga d’Algemesí, avui proclamada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

L’acte va estar presidit pel delegat de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Jordi Agràs, mentre que el disseny gràfic de la mostra ha anat a càrrec de l’empresa tarragonina Comercial Brescolí. L’exposició romandrà oberta fins al mes de setembre, quan hagin acabat les Festes de Santa Tecla.