.

Entrada a l’Hospital Joan XXIII

La secció sindical de la CGT a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona ha organitzat per aquest migdia a les 13.00 hores una concentració al hall del centre en contra de “l’intent unilateral de la direcció per modificar el torn de nit” a partir de l’1 de gener de l’any vinent.

Segons explica el dirigent sindical Agustí Aragonès, “en l’actualitat hi ha dos torns. El primer implica treballar dilluns, dimecres, dissabte i diumenge i el segon fer-ho un dia sí i un no. Quan s’arriba a final d’any l’excés d’hores es tradueixen en dos dies trimestrals de festa a escollir pel treballador”. La nova proposta passa “perquè la direcció sigui qui escolleixi aquests dies i unificar els dos torns en un. Ho motiven per la necessitat de planificar, però hi ha gent que no hi està d’acord perquè això implica distorsionar la seva familiar” tenint present que la distribució seria a discreció de l’empresa.

Aragonès afirma no entendre “perquè la direcció vol muntar ara tot aquest enrenou per una cosa que té cost econòmic zero”. La importància de la mesura cal entendre-la en el fet que afectaria a un 20%-25% de la plantilla de l’hospital. “Si la concentració d’avui té suficient recolzament el següent pas serien concentracions de mitja hora a la sortida del torn, a les vuit del matí”. Una acció que ja es va dur a terme l’any 2008 en conntra d’una mesura similar, queafectava en aquell cas a les lliurances de caps de setmana.

“No entenc aquest discurs de planificar. Jo vaig entrar l’any 1977 amb el doctor Clos, que després va ser alcalde de Barcelona, com a primer director democràtic de l’Hospital”, rememora Aragonès. “Llavors hi havia tres infermeres al torn de nit i ho portaven tot clavat. Ara hi han moltes més inferemeres, és cert, però també moltes més supervisores, secretàries i tants ordinadors que això sembla l’ONU. I diuen que no poden controlar els torns?”, etziba.